Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Jednoduchsi recept na tortu nepoznam.

20
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sest zltkov vymiesame s 6 pl krystaloveho cukru do svetlej zmesy.Pridame 50 ml slnecnicoveho oleja a 5 pl teplej vody.Pokracujeme pridanim 6 pl polohrubej muky a 1ks prasku do peciva a dielo dokladne premiesame.Dalej pridame 5 PL celeho maku a nakoniec aplikujeme uz predom vyslahany tuhy sneh zo 6 vajecnych bielkov.Sneh namiesame do diela len tak zlahka s varechou.Pecieme na 180 C cca.35-40 min.Upecene cesto nechame vychladnut a potom ho prerezeme nozom na 3 platy.Najlepsie je tento ukon prevadzat ostrym nozom.
  2. Priprava kremu: Najlepsie je ked si ho pripravime uz predosli vecer,aby sme nan nemuseli cez den cakat.Pripravime si ho takto: Polamanu cokoladu 400-450g si prevarime v 750 ml smotany na slahanie.Povarime len kratko cca 2-3 min.Vychladnutu zmes potom uskladnime v chladnicke na dobu 10-12 h.Na obrazku c.2 mate moznost vidiet prevarenu smotanu aj s cokoladou uz nasledujuci den po vychladeni.
  3. Tak a pokracujeme v krasojazde.Do prevarenej slahackovej zmesi ktoru sme vybrali z chladnicky pridame 2 ks smetafixu a na vysokych obratkach vymiesame mixerom.Ked sa vam uz zacne krem lepit na lopatky mixera resp.budu sa robit take vacsie guce ako vidite na obrazku c.3 tak je krem ok.
  4. Platy si natrieme kremom a tortu si poskladame, ale dbame na to aby sa nam krem usiel aj na vrch a boky torty.
  5. Cokoladovu polevu som spravil v parnom kupeli a to takto: cca.140 g tmavej cokolady som rozpustil s 1 pl slnecnicoveho oleja a tuto zmes som miesal nad parou pokial som nedostal hladku hmotu.
  6. Dobru chut priatelia a Sorry za foto,kedze fotak mam na sk.