Maková torta s čokoládovým krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 29. júna 2014
Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduchsi recept na tortu nepoznam.

20
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny na tortovy korpus:
6 ks
6 PL
6 PL
1 ks
50 ml
5 PL
5 PL
Suroviny na čokoládový krém:
400 - 450 g
750 ml
2 ks
Poleva na tortu:
cca 120 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Sest zltkov vymiesame s 6 pl krystaloveho cukru do svetlej zmesy.Pridame 50 ml slnecnicoveho oleja a 5 pl teplej vody.Pokracujeme pridanim 6 pl polohrubej muky a 1ks prasku do peciva a dielo dokladne premiesame.Dalej pridame 5 PL celeho maku a nakoniec aplikujeme uz predom vyslahany tuhy sneh zo 6 vajecnych bielkov.Sneh namiesame do diela len tak zlahka s varechou.Pecieme na 180 C cca.35-40 min.Upecene cesto nechame vychladnut a potom ho prerezeme nozom na 3 platy.Najlepsie je tento ukon prevadzat ostrym nozom.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priprava kremu: Najlepsie je ked si ho pripravime uz predosli vecer,aby sme nan nemuseli cez den cakat.Pripravime si ho takto: Polamanu cokoladu 400-450g si prevarime v 750 ml smotany na slahanie.Povarime len kratko cca 2-3 min.Vychladnutu zmes potom uskladnime v chladnicke na dobu 10-12 h.Na obrazku c.2 mate moznost vidiet prevarenu smotanu aj s cokoladou uz nasledujuci den po vychladeni.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak a pokracujeme v krasojazde.Do prevarenej slahackovej zmesi ktoru sme vybrali z chladnicky pridame 2 ks smetafixu a na vysokych obratkach vymiesame mixerom.Ked sa vam uz zacne krem lepit na lopatky mixera resp.budu sa robit take vacsie guce ako vidite na obrazku c.3 tak je krem ok.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Platy si natrieme kremom a tortu si poskladame, ale dbame na to aby sa nam krem usiel aj na vrch a boky torty.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cokoladovu polevu som spravil v parnom kupeli a to takto: cca.140 g tmavej cokolady som rozpustil s 1 pl slnecnicoveho oleja a tuto zmes som miesal nad parou pokial som nedostal hladku hmotu.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobru chut priatelia a Sorry za foto,kedze fotak mam na sk.

    Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

nadia56
torta je krasna a urcite aj dobra, robievam nieco podobne len s kakaovym korpusom, vyskusala by som aj tuto tvoju, ale chcem ta poprosit, upresni kolko maku, ci pomlety alebo cely, asi si pozabudol vlozit ho do receptu, dakujem a pekny letny den ti zelam:-) za5
askadaniela
Milý @M äsiar50, makové ľúbime, torta sa mi veľmi páči, urobím ju dcére, ktorá miluje mak. Len Ti vypadol údaj o maku zo surovín i postupu.
nadia56
uz je to aj jasne, pozrela som tvoju makovu tortu s bielou cokoladou, korpus je rovnaky pri oboch, takze 5 lyzic nepomlety mak:-) aj ta biela musi byt dobra, si sikovny:-)
mesiar50
@nadia56
Dakujem ti pekne.V recepte som doplnil surovinu.Prepacte mile damy recept som pisal z pamati.Dakujem za upozornenie.
brambora
a vy co ste sa dali na sladkosti? :D ze tolko vypekate? :D torticka krasna, ukladam si ju, pride mi to ako makova doboska. ;) mnam.
mesiar50
@brambora
Musim minut mak,lebo mi zhorkne.Dali ste tej torte pekny nazov,mna by to sotva napadlo.Pekne od vas,ale poprosim nevykajte mi.Dakujem pekne.
stacy77777
Lacko, perfektná, aj v reze,zo mňa sa tiež tuším stáva čokoholik, takže ja by som si na 100% dala
havino
Laci, priznaj bez mučenia, že ty ideš otvoriť cukráreň? krém poznám, viem, že sladké labúžo, ale piškot do torty som s makom nejedla, nepiekla, nuž ale poklona na chlapa, si šikovný a torta parádna
violetacamorova
Sa mi vidi, ze ked budem chciet upiect fajnu tortu staci mi otvorit tvoj nick a tam si mozem vyberat. Presne podla mojej chuti kazda jedna a nic zlozite. Vy chlapci ste talenty. Uz mam oblubenu od varechaca @micho cokobananovu no a tie tvoje najnovsie,hlavne tie s makom su vsetky bez chybicky. Len ziram tak nech mas stale vela takych skvelych napadov.
mesiar50
@havino
Tanicka,ostavam radsej pri svojom remesle.Makove sa chlapcom pozdavalo velmi.Boli zvyknuty hlavne na klasicke piskotove cesto.Vdaka.
tatranka
@mesiar50 ty si sa s tými krásnymi tortičkami priam rozbehol.Nestíham obdivovať a už vôbec nie skúšať.No všetky tvoje torty,ktoré uvádzaš a mne vyhovujú,lebo nie sú prekombinované,si ukladám do kk.
Takže aj túto.Tiež sa mi páči,že plníš torty odľahčeným krémom/ parížskym/.Si šikovný Laci,ale ty to už vieš,lebo varecháči ťa o tom v každom recepte presviedčajú.A tebe to patrí! 5*
janger
Lacko, no ludia v tvojom kruhu sa ale maju! Zase taka maskrtka :-). Sikovny si, naozaj. Pozdravujem...
mesiar50
@safran
To slovo ,ze pokracujeme v ,,krasojazde 'mam od jedneho byvaleho kolegu z Dudiniec.Ked sme sa zdrzali dlhsie na prestavke tak nam zahlasil tu vetu co pisem hore vyssie.Vdaka.
mesiar50
@tatranka
Vystihla si to spravne mila Martuska.Parizske kremy som zacal robit len nedavno,ale ma fascinuje ich lahkost a prijemna chut.Najnovsie spekulujem nad tym ako spravit ovocny parizsky krem.Tvoj komentar ma potesil,i ked taku velku pochvalu si ani nezasluzim.Srdecne ti dakujem.
mesiar50
@janger
Maju sa maju.Nenecham im zabudnut na dobru a pestru slovensku ,,kuchynu.'Dakujem ti mila Janka a tiez ta srdecne pozdravujem.
hyacintka
... no, naaadhera... vsetky torticky, co od teba pribudli maju v sebe smrnc a nehu ... nechcem byt osobna, ale odrazaju naozaj tvoju dobrotu ... ja teda makove pochutky nemusim prilis (nezdedila som to po mamicke :) , ale tieto by si mi nemusel dvakrat ponukat :) ... nechaj nejaky mak aj na experimenty domov ! :))
mesiar50
@hyacintka
Nie kazdy ma rad makove.Ked pridem domov tak ti upeciem taku tortu aku si budes zelat.Dakujem ti za tvoj mily komentar sestricka zlata a pekne ta pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia