Maková piškóta s kivi želé fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 3. februára 2013
Maková piškóta s kivi želé (fotorecept)
Foto: helca103

Piekla som pre známich na oslavu a opísali mi zákusok ktorý jedli na Silvestra. Radi by ho mali na svojej oslave tiež. Kedže Zobraziť celý popisPiekla som pre známich na oslavu a opísali mi zákusok ktorý jedli na Silvestra. Radi by ho mali na svojej oslave tiež. Kedže som netušila aký zákusok to môže byť, skúsila som podľa opisu a vznikol celkom fajnový zákusok.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6 ks
2 poháre (2 dcl)
2 poháre (2 dcl)
2 poháre (2 dcl) NEMLETÝ
6 PL
1/2 bal
Plnka:
400 ml
1 pohár
1 ks
1 ks (krémový prášok)
250 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Najprv si urobím plnku. V polovici mlieka rozmiešam krémový prášok zo zlatým klasom a žĺtkom. Druhú polovicu mlieka dám variť spolu s cukrom a keď vrie pridám rozmiešaný krémový prášok. Uvarím na hustú kašu a dám chladnúť.

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľahám sneh z bielkov.

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukor a žĺtky vyšľahám do peny pomaly pridám vlažnú vodu, múku s kypr.práškom, nepomletý mak a sneh z bielkov. / Obrázky sa mi nejako stratili tak ich nemôžem pridať/ Cesto dám na vymastený a múkou vysypaný plech a vložím do vyhriatej rúry upiecť. 180C asi 15-20 minút podľa toho ako pečie vaša rúra. Cesto nechám vychladnúť a medzi tým dokončím krém.

  4. 4

    Do vychladnutého krému zašľahám maslo a dám odkvapkať jahody. Krém natriem na vychladnuté piškótové cesto na to poukladám odkvapkané jahody ale môže byť aj iné ovocie.

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobím si tortové želé podľa pokynov na sáčku a nechám chvílku chladnúť. Občas premiešam aby sa nezhrčavelo. Potom ho vylejem na poukladané jahody a dám do chladu.

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi by sa hodilo dať namiesto jahôd kiwi, ale želali si presne takúto kombináciu tak som musela vyhovieť :-)

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Aj keď sa mi najskôr zdalo,že to bude divná kombinácia - výsledok ma prekvapil.

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nechali mi niečo aj ku káve:-)

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Urobila som im aj 2 dávky medových koláčikov od @sovka62 http://varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecept/20287-recept.html

    Maková piškóta s kivi želé (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
@helca103 ach -to foto je také krásne-že žiada si samé oslavné básne..ja nemôžem takéto piecť-musím sa učiť dietne + málo jesť-bo do šiat nedokážem vliezť...:-( ale rada chodím na VARECHU sa krásy a vôní nadýchať-ale zdá sa mi-že aj z toho dokážem priberať...:-(
už mi zostáva len strava ala @martinis...
ešteže tu mám toho chlapca...
snád pomôže mi dostať sa z toho klepca...:-))))
pokojný deň všetkým
violetacamorova
Pekny a chutny zakusok, teraz sa to tu hemzi makovymi pochutkami a mak mam velmi rada. @radost tak ty si to vystihla aj za mna, snad aj mna "zachrani" @martinis svojimi receptami :) , lebo musim kupovat novu garderobu.
marijanka712
super koláčik mne hned napadli na vrch marhule a žlté žele,ukladám myslím si že vlete bude super po ňom siahnuť ked bude ovocie v záhrade teraz len kompotové ....
slavka2012
@Helca 103, tvoj kolacik ma zaujal, najma cesto, pretoze podobny, s makovym zakladnym cestom, malinami a malinovym zele robia v cukrarni Laurent v Bratislava, mam ho velmi rada, ale chybal mi recept na makove piskotove cesto. Vyskusam podla tvojho. Dakujem.
mariaklara
@izabelke si tuším zabrnkala na tú jej nôtu...Krásny, chutný, ukladám....A čo si dnes, celý deň len pri sporáku vrtela...:-))))))
helca103
@ancicka veľa receptov ktoré robím už tu niekto pridal, ale ešte sa občas niečo nájde :-)
@rados ť ja som na tom podobne ako Ty, tiež som musela prehodnotiť stravovanie. Kôli zdravotným problémom obmedzujem veľa toho, čo som mala rada. Takže hľadám zdravé recepty a @martinis je aj moja záchrana a na zdravé mlsanie zase @iva63 , ale občas musím aj takéto napiecť. @violetacamorova ja robím často s makom pretože je to aj zdravá pochutina.
@marijanka712 je veľa možností ako sa dá tento koláčik urobiť a veru aj tie marhule môžu byť úžasné. @slavka2012 to makové cesto je odskúšané veľakrát, robím ho na iný spôsob ale konkrétne tu som robila koláčik len podľa opisu a celkom sa vydaril.Vrelo Ti ho odporúčam. @izabelka ďakujem, ale na tvoje zdobenie ja nemám- ja len tak jednoducho :-)
@mariaklara tie koláčiky aj @sovkine medové koláče som robila na jednu oslavu a to som veru aj s lístkovým cestom robila 2 dni :-)
@medovn ícek ďakujem, vyskúšaj a neoľutuješ, je naozaj výborný
mesiar50
Zaujímavý recept.Tvoj zákusok je famózny.
Helca vrátim sa ešte k tej debrecínke.
Mesiari používajú aj sieťoviny na sťahovanie roliek z pliecka.Keď máš náhodou kamaráta mesiara,alebo niekoho kto robí v meso výrobe spýtaj sa ho
na sieťovynu do čoho sa tlačia rolky z pliecka.
Tá sieťovina by vyriešila tvoj problém,
samozrejme meso sa dá najprv do sáčka až potom sa
natiahne sieťka.
helca103
@mesiar50 ďakujem pekne. Prepáč,že odpovedám len teraz,ale v posledom čase sem chodím málo a iba na chvíľku. Vážim si tvoju radu a ďakujem že sa staráš aj v tejto oblasti.
mojack
helca103- nemala si nahodou viac receptov?
Kurča na jablkách?
Vidim publikovane iba 2- staro -nové.
cesminaz
Moje deti zele vobec nezjedia,takze ani nerobim taketo zakusky,ale inac ho mas pekny :-)
helca103
@mojack máš pravdu, mala a niektoré aj znovu otvorím: Mnoho z vás mi píše aby som ich znovu zverejnila lebo si ich neuložili. Nemala som chuť zverejňovať recepty po dosť nepeknom útoku dvoch varecháčok na názov a suroviny v mojich receptoch. No z úcty k pár ľudom som to preglgla a recepty o ktoré ste ma žiadali znovu zverejním.
janko38
Trochu som sa bál tej kombinácie,ale výsledok prekvapil. Koláčik bol super dokonca ho pochválila aj priateľkina matka. Dovolil som si dať namiesto kompotu čerstvé jahody. Neviem sem dať fotky ale v reze je pekný. Želám krásnu nedeľu.