Dvojfarebná maková torta

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. marca 2015
Dvojfarebná maková torta
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
150 g
120 ml
240 g
180 g
1/2 bal
Plnka:
600 ml
40 g
1 bal
200 g
Poleva:
300 g
3 pl
2 pl




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridávame vodu, mak a múku a pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 190 °C 40 min.

  2. 2

    Hotové upečené cesto rozrežeme pozdĺžne na dve časti. Uvaríme mlieko s Gustinom a vanilínovým cukrom. Maslo vyšlaháme spolu s už vychladnutým pudingom, prídame šťavu z limetky.

  3. 3

    Vychladnutú prerezanú tortu naplním maslovou plnkou, boky obtrieme plnkou a obsypeme makom. Po stuhnutí torty jej povrch potrieme citrónovou polevou.

Diskusia k receptu

motyka
Chuťovo výborný, osviežujúci. To aranžmá - skutočná fantázia.
martamm
Fantázia, hneď mi padol do oka, makové je mňam :)
drajan
dobrý deň, rozpis je na plech, no na obrázku mi rez pripomína skôr formu tortovú... ja by som ho chcela upiecť ako tortu... ponechať suroviny v takom množstve ako sú v recepte, či ubrať? škoda, že nie je uvedená veľkosť plechu, podľa toho by som sa už vedela zorientovať
dragulka
presne ako pise @drajan tento recept zodpoveda inej foto. v tomto repcete je biele cesto s makom, ked sa takto upecie kolac tak urcite nie je takto tmavy ale je to biele bodkovane cesto. predpokladam ze v tomto ceste je aj kakao. krem je mlieko, skorb a maslo a z tohto je biely krem, na foto je vsak karamelovo hnedy, takze opat nejde o realitu. v popise je napisane ze sa raz prereze a naplni ale na foto su tri vrstvy cesta a dva kremu. navyse pod kremom je vidiet lekvar / dzem. takze foto a recept moc spolu nesuvisia a urcite vysledok nebude totozny s fotkou.
ubka
Fíha! blahoželám za postreh @drajan , myslím, že skutočne je to tak, ako píšeš...
drajan
ja nerozumiem tomu, prečo sú od p. Kohútovej na Vareche dva totožné recepty ako som uviedla vyššie link... pričom obrázky sú ozaj rozdielne. Vzhľadom na ingrediencie mi reálnejšie pripadá fotka práve pri tom druhom linku. Skúste pozrieť. Škoda, že sa nevyjadruje autorka receptu.
kukulienka71
máš pravdu, @drajan , pritom rozdiel medzi zverejnenými receptami bol fakt len pár dní:-))) nejako sa im to domotalo... mne sa ten koláč s citrónovými plátkami na vrchu veľmi páči, poprosím o recept k nemu
drajan
@kukulienka71 , neviem, či rozumiem dobre, že ten recept je pýtaný odo mňa. Treba pozrieť ten link, čo som uviedla... vyššie... s lepším obrázkom, ktorý viac receptu zodpovedá. nerozumiem, čo sa to tu domotalo, že pod rovnakým názvom, dva rovnaké recepty na Vareche, od tej istej autorky a pritom s dvomi rôznymi fotkami...bolo by fajn, keby konečne reagovala aj pani autorka receptov, pani Helena
evanaaa
Najlepšie by bolo, ako som už párkrát aj písala, ak by profikuchári sem recepty medzi amatérov vôbec nedávali......mnohokrát sú nepresné, fotky nezobrazujú pridaný recept, niekedy ani postup nie je dokonalý a dokončený, aj keď mnohokrát ide o dobré recepty. A ak sa majú dávať aj naďalej, bolo by dobré aj odpovedať na prípadné dotazy, ale toho sa nedočkáme. Čo sa týka tohto receptu, tak k nemu iste patrí foto z linku od @drajan.
drajan
súhlasím s @evanaaa , presne tak... ja sa poteším takým receptom od odborníkov, ale ak sú na "vareche" tak nech sú aj v diskusiách aktívni, tak ako ostatní, ktorí sem dávajú svoje recepty a v prípade nejasností sú vždy ochotní poradiť
redakcia
Dakujeme za upozornenie, nazov receptu, zlozenie surovin, ako aj postup pripravy bol opraveny.
cupcake
Dievcata, co je to Gustin? Je to puding...? nepoznam to, za mojich casov to doma nebolo.Dakujem vopred za odpoved
smejkad
gustin je jemny kukuricny skrob, napr do kremov a tak :-)
cupcake
Dakujem za pomoc, myslela som si, ze je to nieco take




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia