Makarónové suflé so šafranovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s krémom fraiche a maslom. Ochutíme kajenským a čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou.
  2. Makaróny uvaríme do polomäkka. Štyri formičky vymastíme maslom, vyložíme makarónmi a naplníme rybacou zmesou. Pošírujeme 10 minút vo vodnom kúpeli pri 200 °C.
  3. Omáčka: Pokrájaný pór, stopkový zeler a šafran urestujeme na masle, zalejeme bielym vínom a suchým martini, povaríme a pridáme rybací vývar. Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme. Šafranovú omáčku nalejeme na tanier, vložíme do nej suflé, navrch položíme plátok hľuzovky a pridáme ostatné makaróny.