Majonézové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Kysnuté cesto na sladko aj slano :)
Postup
- Z droždia a trochu vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku zmiešame s cukrom, soľou, pridáme majonézu, kvások a mlieko podľa potreby. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť 30-60 min.
- Urobíme si plnku - pretlačený cesnak zmiešame so syrečkom (v črievku) a soľou.
Bryndzu vymiešame tiež so syrečkom alebo so smotanou, podľa potreby osolíme.
- Z vykysnutého cesta odoberáme väčšie kusy, rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, natrieme plnkou a zrolujeme.
Škoricové koláčiky: cesto vyvaľkáme, potrieme olejom/maslom a posypeme škoricou a cukrom, zrolujeme.
- Ostrým nožom pokrájame na trojuholníky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a
- upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnku môžeme zvoliť aj inú....