Mafiny s Lino ladou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Zásobte svojho školáka energiou! Pripravte tieto úžasné mafiny na raňajky alebo mu ich zabaľte na desiatu a buďte si istí, že v ten deň pohodovo zvládne všetky školské i mimoškolské aktivity, ktoré ho čakajú.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 ℃. Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Následne spojíme s hmotou z vajec, mlieka a oleja a dôkladne premiešame, kým nevznikne ľahká zmes.
  3. Košíčky naplníme pripraveným cestom a na každý mafin pridáme lyžičku Lino lady duo. Pečieme pri 200 ℃ približne 20 minút. Po upečení môžeme posypať čokoládovými hviezdičkami.
  4. Po upečení môžeme mafiny naplniť Lino ladou - pomocou tenkej trubičky, ktorú pichneme do stredu mafina.