Madras Karí

indickekorenie - fotkaindickekorenie, 15. januára 2018
Madras Karí
Foto: indickekorenie

Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne medzi ľuďmi žijúcich na juhu krajiny, kde prevláda Zobraziť celý popisNázov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne medzi ľuďmi žijúcich na juhu krajiny, kde prevláda horúce a hlavne dusné počasie. Môže to znieť divne, ale práve konzumácia korenistého a pikantného jedla, vlastne v konečnom dôsledku ochladzuje telo.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo bravčová panenka)
2 ks
2 cm
3 strúčiky pokrájané
2 ks
2 strúčiky roztlačené
1 ks
400 g
3 ČL
3 ČL
1 ČL
1 ČL
175 ml
1 ½ ČL
1 ČL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pokrájané mäso marinujeme min. 2 hodiny v zmesi madras curry powder a octu, ideálne však cez noc. Na oleji za stáleho miešania, popražíme cibuľu, zázvor, cesnak a sušené čili (8 - 10 min). Odstavíme a necháme odležať.

  2. 2

    Medzitým na troche oleja a na strednom plameni popražíme roztlačený cesnak a čerstvé zelené čili, až nám cesnak jemne nezhnedne. Pridáme polovicu paradajok z konzervy, zamiešame a varíme 1 - 2 min. Pridáme rímsku rascu, koriander, mleté čili, kurkumu, stlmíme plameň a varíme 6 - 8 min.

  3. 3

    Odležanú zmes, ktorú sme si pripravili ako prvú, rozmixujeme so zvyšnými paradajkami v mixéri. Zmes pridáme do mäsa, privedieme do varu a pod pokrievkou varíme ďalších 35 - 40 min, až kým mäso nezmäkne. Nakoniec zamiešame garam masalu. A máme hotovo. Podávame s čistou, varenou Basmati ryžou, chlebom Naan alebo uhorkovou raitou.

Diskusia k receptu

mijaita
Postup je ponekud zmatecny, Kam pridame bod 3? Prosim o upresneni!
afataga
@Mijaita (15.1.2018 19:49)

Podla mna ten bod 3 tam vobec nemal byt, je to uz popisane v bode 2. Asi nejaky skriatok :-).
natalia92
Snazim sa tento recept pochopit, no akosi mi tam nesedia tie body:
- V bode 1 sa pripravi zmes A (cibula, zazvor, cesnaku a cili)
- V bode 2 sa pripravi zmes B (cesnak, zelene cili, polovica paradajok)
- V bode 3 sa zmes A (Odležanú zmes, ktorú sme si pripravili ako prvú) rozmixuje s paradajkami a prida do masa...

No stale nam zostala zmes B - tu mam pridat v ktorom momente a kde? Navyse, v surovinach sa spomina aj 175 ml vody, ktora sa uz v samotnom postupe vobec nespomina... Poprosil by som o vyjasnenie - suroviny mam uz nakupene, no zasekla som sa prave na postupe :( Dakujem