Madlenky (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Toto tradičné francúzske pečivo je pečené vo formičkách na Madlenky, podobné ako na Medvedie tlapky, ale sú väčšie a hlbšie. Najčastejšie sú citrónové a vanilkové, ale môžu sa robiť s rôznymi príchuťami, napr. škoricové, čokoládové....Teraz som robila citrónové, ktoré sú u nás najobľúbenejšie.Sú to vynikajúce keksíky aj na blížiace sa vianočné sviatky.

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vyšľaháme vajcia, cukor a soľ do hustej peny.
  2. Múku zmiešame s PDP a vmiešame do vaječnej hmoty.
  3. Do zmesi nalejeme med, maslo a citrónovú šťavu a kôru a zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka (nádobky) a vytláčame do plechu s formičkami na madlenky. Formičky predtým vymastíme pomocou štetca roztopeným maslom.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200st C 10minút.