Madlenky (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Toto tradičné francúzske pečivo je pečené vo formičkách na Madlenky, podobné ako na Medvedie tlapky, ale sú väčšie a hlbšie. Najčastejšie sú citrónové a vanilkové, ale môžu sa robiť s rôznymi príchuťami, napr. škoricové, čokoládové....Teraz som robila citrónové, ktoré sú u nás najobľúbenejšie.Sú to vynikajúce keksíky aj na blížiace sa vianočné sviatky.
30 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Vyšľaháme vajcia, cukor a soľ do hustej peny.
- Múku zmiešame s PDP a vmiešame do vaječnej hmoty.
- Do zmesi nalejeme med, maslo a citrónovú šťavu a kôru a zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka (nádobky) a vytláčame do plechu s formičkami na madlenky. Formičky predtým vymastíme pomocou štetca roztopeným maslom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200st C 10minút.