Maďarský závin (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola maximálne spokojná.
Postup
- Mne z tohto množstva vyšli štyri záviny.
Z múky, masti, vajca, žĺtka a štipky soli vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a pri izbovej teplote necháme asi 30 minút odpočinúť.
- Masť na druhé cesto necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Pridáme k nemu múku so smotanou a vypracujeme redšie cesto.
- Odležané cesto rozváľame na pomúčenej doske na plát.
- A potrieme redším druhým cestom.
- Zvinieme ho do rolády.
- Rozkrájame na štyri kusy, ktoré zabalíme do fólie. V chlade ho necháme hodinu preležať.
- Z odležaného cesta postupne vyvaľkáme pláty hrubé asi 3 mm.
- A teraz už závisí od nás čím budeme plniť. Ja som plnila višňami s makom, strúhanými jablkami s makom a jablkami posypanými škoricou.
- Zvinieme do závinu, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení ich môžeme potrieť rozpusteným maslom.
- Pocukrujeme a po vychladnutí krájame.