Maďarský kremeš

marulaMarula, 14 ročné dievča, Prešov, 21. marca 2011 18:51
Ďalšie jej recepty »

Recept na tento koláč mám asi 30 rokov od svojej sestry a ona ho má od svojej kolegyne a pečiem ho iba sviatočne.

25
porcií
20 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

9 ks
300 g
300 g
Plnka:
250 g
6 ks
150 g
1 ks
0,1 l
Poleva:

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na hustú penu /nie nad parou/. Zomleté vlašské orechy zľahka zamiešame do snehu. Pripravíme 2 plechy, vymastíme a posypeme strúhankou. Možme použiť aj papier na pečenie. Cesto rozdelíme na plechy a upečieme do zlatoružova. Po upečení rozdelíme napoly a získame 4 platy. Necháme vychladnúť. Namiesto vlašských orechov používam aj lieskové.

  2. 2

    Plnka: 6 žĺtka, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor a mlieko za stáleho miešania varíme nad parou, kým masa nezhustne. Dáme vychladnúť. Visu vyšľaháme s 50 g práškového cukru a zmiešame so žĺtkovou hmotou.

  3. 3

    Orechové platy naplníme plnkou trochu zaťažíme a vrch polejeme čokoládou.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist