Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Maďarský kremeš

marulaMarula, recept pridal: 21. marca 2011 18:51Ďalšie jeho recepty

Recept na tento koláč mám asi 30 rokov od svojej sestry a ona ho má od svojej kolegyne a pečiem ho iba sviatočne.

Suroviny

25
porcií
20
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na hustú penu /nie nad parou/. Zomleté vlašské orechy zľahka zamiešame do snehu. Pripravíme 2 plechy, vymastíme a posypeme strúhankou. Možme použiť aj papier na pečenie. Cesto rozdelíme na plechy a upečieme do zlatoružova. Po upečení rozdelíme napoly a získame 4 platy. Necháme vychladnúť. Namiesto vlašských orechov používam aj lieskové.

2

Plnka: 6 žĺtka, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor a mlieko za stáleho miešania varíme nad parou, kým masa nezhustne. Dáme vychladnúť. Visu vyšľaháme s 50 g práškového cukru a zmiešame so žĺtkovou hmotou.

3

Orechové platy naplníme plnkou trochu zaťažíme a vrch polejeme čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 21. marca 2011 o 21:03
    Tak to musí byť fajnovééé,nemôže ísť do plnky aj 9 žltkov?Už je v KK...


  • marula, 21. marca 2011 o 21:29
    Treba vyskúšať, ale tej plnky je dosť


  • havino, 21. marca 2011 o 22:35
    no to mam ja radosť, tento koláč som jedla pred asi hadam aj 15 rokmi, dodnes mi jeho chuť ostala na jazyku, piekla som ho raz, lebo len mne chutil a recept som stratila, na ten žltkový krem som si nevedela spomenuť,ako som ho robila, pretože v ceste som citila orechy, ta dotyčna vraj dala vtedy lieskove a žltkový krem bol, dakujem pekne, hned na víkend ho pečiem, zbohom dieta


  • alexdidi, 22. marca 2011 o 06:48
    Veľmi podobné rezy robievam, sú naozaj výborné, len pod názvom Kávové rezy(dala som ich aj na Varechu).


  • frona, 22. marca 2011 o 06:52
    Myslím, že by som si dala povedať, ale krém by musel byť určite bez Visy a s maslom! Nemám rada tie margaríny do plniek. Maslo je len maslo a zákusok má úplne inú (fantastickejšiu)chuť



  • zinnajdha, 22. marca 2011 o 15:36
    krémeš nievie robiť hocikto ! Mám recept od cukrára starej generácie v Maďarsku. Keď budem mať viac času, urobím a pošlem aj fotky.


  • evanaaa, 22. marca 2011 o 17:18
    Tak toto musí byť ozaj lahôdka, ktorá sa rozplýva na jazyku. Veľmi by ma zaujímalo, či by sa tie žĺtka dali vymiešať aj so sladidlom, ak nie, tak môžem iba snívať. Mimochodom, Visa bola ( už nie je) stužený tuk, tiež by som dala iný - Palmarín, Heliu ale najlepšie je, ako spomína Frona, maslo.


  • torticka, 23. marca 2011 o 16:12
    Mňam,mňam,mňam.


  • marika9, 23. apríla 2011 o 20:46
    piekla som ho k Veľkej noci, je úžasný. Do plnky som použila kravské maslo. Mňam, mňam. Môžem každému len odporúčať. Je to skutočne slávnostný alebo sviatočný zákusok. Podľa môjho muža má jednu chybu. Je ho málo.


  • madlen57, 8. apríla 2012 o 16:05
    jedla som ho včera u švagriny, lahôdka na jazýčku, dnes ho idem vyskúšať



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist