Maďarský guláš

Maďarský guláš
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 7. januára 2010 13:17Ďalšie jeho recepty

Tento recept mi dala pred rokmi jedna pani v Maďarsku. To som ešte netušila, že sa tam raz nasťahujem :) Viem, gulášov je tisíc variant, tento je však naozaj vynikajúci. Robila som ho už neraz , aj z mladej domácej jahňacinky - všetci sa oblizovali... A ak tam človek vloží aj srdce, nemôže sa nevydariť :) !

Postup prípravy receptu

1

Na masti opražíme do zlata nakrájanú cibuľu, pridáme na maličké kocky nakrájanú slaninku, chvíľu opražíme. Pridáme mäso na kocky, premiešame, chvíľu opekáme. Pridáme červenú mletú papriku - nešetríme - rýchlo premiešame a hneď zalejeme vínom. Nesmie sa paprika pražiť, lebo zhorkne.

2

Vysypeme na drobno pokrájané papriky a rajčiny, vylejeme pretlak a pridáme gulášové korenie, bobkový list, a podľa chuti čierne mleté korenie, rascu a bujóny. Nemusíme všetky, podľa potreby pridáme zvyšné až neskôr, aby jedlo nebolo slané, pretože soľ je už aj v gulášovom korení, slaninke.

3

Prikryté dusíme až do mäkka. Ja osobne dusím v tlakovom hrnci, v lete, keď robíme v kotlíku sa samozrejme dusí dlhšie. Môžete podľa množstva šťavy ešte podlievať vínom. Nie ale priveľmi, pretože šťava sa zahusťuje sama - vďaka cibuľke a zelenine. Nezahusťujem, pretože guláš má šťavu vždy dosť hustú. Pred koncom pretlačíme cesnak, pridáme a zamiešame. Na konci kto chce, môže pridať drvenú majoránku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • poniklec, 17. apríla 2010 o 10:54
    pozerala som si tento recept..mňamky mňam..skoro mi slina zabehla :D


  • duschko, 28. apríla 2010 o 14:16
    Ozaj chutný. Odporučam vyskúšať. K tomu zemiakové gule. Úplne nebíčko v ústach.


  • sjuz, 28. apríla 2010 o 14:17
    VĎaka :). Už sa teším na jar a leto, keď sa bude variť v kotlíku....a k tomu chladené pivko :)


  • alexdidi, 30. apríla 2010 o 14:53
    Ten tvoj recept je taký ako keby som ho písala ja.Robím ho úplne rovnako/iba niekedy aj bez vína,aj tak je výborný/.Robila som ho aj pre mojich francúzskych priateľov,keď som nejaký čas pôsobila v Paríži a musím povedať, že mal obrovský úspech a duplu si pýtali aj dámy,ktoré sú zvyknuté obedovať tak 2-3 listy šalátu.


  • sjuz, 30. apríla 2010 o 14:54
    Ďakujem:) - naozaj je výborný.


  • ernest, 22. mája 2010 o 14:47
    Onedlho budem slavit narodky tak teraz vyskusam tento pridel som aj toto do KK


  • cajiky, 24. júla 2010 o 07:52
    @sjuz : tie knedlíky k mäsku vyzerajú náramne dobre...je tu niekde recept na ne ?


  • cajiky, 25. júla 2010 o 12:37
    @sjuz :Tak som sa teda pokúsila sama- žemľa, vajce, korenie, soľ, vňať- celkom sa to dalo :-)) len guláš bol mierne opitý, asi som príliš podlievala Bikáverom, hik !


  • sjuz, 25. júla 2010 o 12:45
    prepáč - až teraz som sa dostala k netu:), áno, je tu recept Karlovarské knedlíky » varecha.pravda.sk/recepty/karlovarske-slaninkove-knedle/4...

    ale foto nie je veľmi dobrá:), akurát som ich včera robila k pečenému mäsu na víne a hubách...


  • cajiky, 25. júla 2010 o 18:39
    No, tá slanina mi mohla napadnúť (aj ju tam už vidím, keď o nej viem), tak nabudúce...ďakujem :-))


  • sjuz, 25. júla 2010 o 18:54
    áno, slaninka tam dáva "tú chuť" :), na ďaľší krát budú ešte lepšie:)


  • janulka12, 26. augusta 2010 o 17:49
    Dneska som ho vyskusala je fakt skvely.


  • sjuz, 27. augusta 2010 o 08:31
    Ďakujem:)


  • ivan12, 17. októbra 2010 o 21:31
    Milá Pani Sjuz, chvála Bohu, že ste už v Maďarsku, lebo Maďarský guláš chutí úplne inak ako vo vašom recepte prezentujete. Internet je veľmi dobrá vec. Každý si tam napíše všetko, čo chce, ale výsledok je úplne iný a verte tomu, že nevaríme prvýkrát.


  • sjuz, 18. októbra 2010 o 08:11
    Vážený pán Ivan12 - ako vravíte - internet je dobrá vec - môžete každého urážať a schovať sa za nick úplne anonymne bez toho, že by ste sám niečo dokázal. Do debaty s Vami sa pustím, až sem dáte svoj recept na guláš.


  • coldbery, 23. októbra 2010 o 10:28
    Ja si myslím,že sme tu preto ,aby sme sa hanili,ale aby sme si vymieňali skúsenosti s receptami...ja som napríklad dnes urobila podľa ,,sjuz" a je výborny... či maďarský ,alebo iný...hlavne že je chutný...ani v Maďarsku všade není rovnaký ten gulášik...to zas viem ja,ale každý ho volá maďarský....:-)))!


  • coldbery, 23. októbra 2010 o 10:34
    ospravedlňujem sa za vypadnutie slová že , nie,, sme tu preto,aby sme sa hanili......


  • fcielka, 30. novembra 2010 o 10:15
    robila som gulas presne podla receptu...a je velmi dobry :) vrelo odporucam :)


  • bendix, 15. januára 2011 o 09:09
    @sjuz robím ho podobne ako ty no stále sa mi podarí inak chuťovo, naviac pridávam už len chilli papričky.


  • remcula, 18. apríla 2011 o 23:01
    Já guláše miluji. Musela jsem kouknout, jestli tady máte nějaký a vidím, že ano a ten tvůj je super s tím vínkem.


  • fujaraman, 2. mája 2011 o 10:07
    Je to naozaj výborn recept... robil som ho už viac krát a vzdy bol super... jedina zmena je ze davam menej paradajok... zdalo sa mi ich tam trochu vela ked som to robil prvy raz... ale inak...parada :-)


  • sjuz, 2. mája 2011 o 10:09
    Veď aj tak nie je môj výmysel, ale v´daka vám za to, že ste skúsili uvariť:)


  • sisulina, 15. mája 2011 o 11:25
    vyzera byt dobry vyskusam a potom napisem


  • aanuska, 14. augusta 2011 o 11:03
    Robila som podla receptu, len s malou obmenou. Namiesto papriky a rajčín som spolu s mäskom dala na drobno pokrájanú cuketu, a je to super - aj zahustené a aj chuťovo - s lečom mi deti nechcú


  • sjuz, 14. augusta 2011 o 20:46
    môže byť:), ale tá zelenina tam nie je vôbec vidieť, pretože sa úplne rozvarí. možno to však cítia v chuti:)


  • longinus, 5. septembra 2011 o 22:03
    tento recept som už robil viackrát, presne podľa návodu a každý, kto ho jedol povedal, že je vynikajúci, pre mňa samozrejme tiež. mnohokrát ďakujem, nemám viac slov...


  • sjuz, 6. septembra 2011 o 09:21
    ďakujem, to nie je ale môj recept, tiež som ho len "dostala" :)


  • akeber, 6. septembra 2011 o 09:29
    tak ho vyskúšam aj ja..longinus.....môj manžel miluje gulášiky...:¨)


  • eliatko, 9. septembra 2011 o 22:34
    nooo, asi v nedelu vyskusame :-)))


  • opop, 23. septembra 2011 o 00:47
    a skusal to niekto aj bez bujonov.volako mi to tam nesedi.sak chemikalie


  • sjuz, 23. septembra 2011 o 06:50
    opop - bujóny sú dostať aj bez chémie, BIO, alebo ich tam nedáš a je to.


  • shiculka, 26. januára 2012 o 22:08
    vyborny recept, dnes bude na veceru, masko sa uz vari (bez bujonov)


  • madarik, 12. februára 2012 o 13:19
    gulaš fantastikuš mňamka. Chutil užasne.


  • denisaleona, 23. februára 2012 o 00:24
    madarsky gulas by mal byt pikatny ze?


  • majkaj1, 21. marca 2012 o 09:15
    Ďakujem za výborný recept, chutil skvele a deti ma otravujú každý týždeň, aby som ho robila znovu...........:-)


  • leomax, 23. apríla 2012 o 14:46
    Milá pani sjuz!Mám už svoje roky a tých guľášov som si už odjedol neúrekom. Musím však povedať, že som robil ten Váš, presne podľa Vášho receptu a skutočne, žiadny sa mu nevyrovná! A to dcéra so zaťom nedávno bola v Budapešti a dali si tam pravý maďarský guľáš. Zhodli sa na tom, že môj je lepší. A to ešte neskúšali ten od Vás. Už sa teším, keď opäť prídu a ja im ho ukuchtím. Vďaka za výborný recept.


  • daskapp, 8. mája 2012 o 15:27
    úžasny receptík moji ho zbožnuj len sa za nim tak zapraši


  • dedekjirkakosik, 15. mája 2012 o 15:42
    Tak konečně jsem se úspěšně přihlásil na "varechu" Musím autorovi i publikantovi složit poklonu...držel jsem se receptu...jen jsem malinko ošidil česnek a vynechal majoránku, ale to je má volba a vím proč. Jestli je ten guláš maďarskej nebo ne nevím, ale mně chutná po maďarsku a je to přímo luxusní lahůdka...celá rodina na mně pěla chvalozpěvy za výborný maďárek....pochlubil jsem se Vaším receptem z "varechy" a stránku dal do záložek i na Galaxy...od teď bude "varecha" stále se mnou... ;-))) Díky za kulinářský požitek.


  • peta5, 9. júna 2012 o 11:58
    tento recept je absolútna zverina a vďaka zaň. hrče máme až za ušami. hovorí sa že najprv okoštuj a potom nadávaj, takže klíídek podaktorí a šup za hrnce..


  • sjuz, 17. augusta 2012 o 17:25
    Vdaka,tesim sa,ze chuti :-)!


  • ivka44, 12. októbra 2012 o 07:58
    skvelý guláš.Robila som ho prvý krát,bol úplne super,aj môj švagor,ktorý je veľký gurmán a málokedy niečo pochváli ho chválil :-) Zajtra robím znovu,na mužovu 30tku :-)


  • marauder, 8. apríla 2013 o 07:39
    @sjuz : práve som pridal rpt na maďarský guláš. Vedel som, že mi tam niečo chýba! Pobavila si ma....


  • marauder, 8. apríla 2013 o 07:44
    @kuch ári: iba tak, do vetra. Už som počul toľko hádok pri príprave kotlíkového guláša, že som rezignoval a pridal Rpt. Pozývam vás na záhradu. Na guláš! :-D


  • kauco, 28. apríla 2013 o 08:51
    Diky za recept....spomedzi vela receptov som si vybral tento a dobre som urobil!!!! Odporucam velmi.....


  • zidula, 10. októbra 2013 o 20:50
    vyskusam,vyzera dobre


  • basha107, 12. októbra 2013 o 10:42
    Najlepsi gulas, odteraz robim iba tento :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist