Maďarský fazuľový guláš (fotorecept)

Maďarský fazuľový guláš (fotorecept)
janazjarkuJanazjarku, recept pridal: 29. novembra 2010 14:36Ďalšie jeho recepty

Tak ako existuje veľa druhov ruského boršču, existuje veľa podôb maďarského "bab" gulášu . Fazuľa je rovnako ako kapusta moje veľmi obľúbené jedlo /rovnako hlučné/ tak som si urobila radosť a o môj recept sa podelím aj s Vami :-) Prezradila mi ho teta z Fiľakova , ale koľkokrát ho varím ani raz nebol rovnaký isto je to spôsobené kvalitou mäsa, ale ešte ani raz sa nestalo, žeby z neho zostalo :-D

Suroviny

8
porcií
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Fazuľu farebnú si namočíme deň vopred dĺžka namáčania závisí od druhu fazule. Ja som použila u nás zvaný "bogár" a ten sa namáča dlhšie ako obyčajná "strakatá". Napučanú fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca spolu s údeným mäsom čilli papričkami, alebo feferónkou.
Maďarský fazuľový guláš (fotorecept) - obrázok 1

2

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame , spolu s očisteným cesnakom a cibuľou pridáme do fazule až keď začne vrieť . Pozor solíme až , keď je fazuľa polomäkká !
Maďarský fazuľový guláš (fotorecept) - obrázok 2

3

Bravčové mäso a dve cibule nakrájame na kocky. Cibuľu upražíme do sklovita , pridáme mäso, keď sa zatiahne do biela pridáme korenie, červenú papriku a mierne osolíme. Mäso dusíme do polomäkka pričom ho podlievame vývarom z fazule a údeného mäsa.
Maďarský fazuľový guláš (fotorecept) - obrázok 3

4

Približne po hodine varenia údeného mäsa a dusenia bravčoviny údené mäso vyberieme, aby sa nerozvarilo a pridáme polomäkké dusené mäso. Spolu varíme pokiaľ nie je bravčové mäso mäkké. Pokrájané zemiaky na kocky pridáme 20 minút pred dovarením gulášu samozrejme podľa druhu zemiakov. Guľáš podľa potreby dochutíme soľou. Na záver urobíme svetlú zápražku z hladkej múky v ktorej opražíme na plátky pokrájaný cesnak, ktorý jedlo výborne ochutí. Uvarené údené mäso pokrájame a necháme pred odstavením ešte prevariť. Guláš je najlepší na druhý deň, lebo mierne zhustne čo na fotke nie je vidno, lebo obrázok som robila hneď po odstavení :-)

5

Z hrnčeka polohrubej a hrnčeka hladkej múky, vody, spolu s vajcom pripravíme polotuhé cesto na cestovinové halušky, ktoré pridávame ho hotového gulášu. Raz som tie halušky vmiešala a na druhý deň som ho nemohla vyslobodiť z hrnca :-) Tak a čo iné ako dobrú chuť priaznivcom strukoviny zvanej fazuľa !!
Maďarský fazuľový guláš (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • palokuchki, 29. novembra 2010 o 21:31
    Fazula, udena krkovicka, vsetko dobre veci. Gulas musi byt velmi chutny.


  • synkopa, 30. novembra 2010 o 09:39
    Ozaj výdatné !


  • duschko, 30. novembra 2010 o 09:59
    Fazula, masko, gulas, to vsetko mam rad. Ukladam do MKK


  • dry, 30. novembra 2010 o 12:06
    Do tohto fazulového gulášu sú vhodné "csipetke" (čipetky).


  • lionel, 30. novembra 2010 o 14:12
    A kde je tá mletá červená paprika, keď ju vôbec na tanieri nevidno!


  • janazjarku, 30. novembra 2010 o 15:16
    @lionel to by aj mňa zaujímalo kde sa podela farba :-D a to som tam dala ozajstnú maďarskú !!! @dry a ja po uvarení dávam maďarskú paprikovú zmes "Eros Pišta" no keďže ju na Slovensku nedostať tak som nemdráždila :-)


  • dry, 30. novembra 2010 o 15:39
    Ale ja mám na mysli "csipetky" ktoré si robím sám.


  • sovka62, 30. novembra 2010 o 16:22
    A už ste zjedli, Janka? Lebo si mi narobila takú chuť, že ak nie, sadám do auta a pol druha hodinky som u vás, akurát na večeru.


  • sovka62, 30. novembra 2010 o 16:26
    Milý @dry , Janka žije v Banskej Bystrici a tipujem, že netuší čo sú csipetke. To vieme len tí, čo sme na na južnom Slovensku pozdĺž hraníc vyrastali, alebo aspoň prázdninovali, ako ja. Ale hlavne, že to cesto v tej polievke je, to je už jedno či csipetke, či halušky. Bez neho by babgulyás nebol taký dobrý.


  • evanaaa, 30. novembra 2010 o 23:37
    Rátam, že to bravčové sa tam pridá aj so šťavou, Jankazjarku? A "Eros Pišta" kupujem v Bille alebo v Kauflande, odtiaľ ho mám aj doma.


  • kuchticka, 1. decembra 2010 o 06:01
    @janazjarku , hned bych to zajtra varila, ale kde zohnat tu udenu krkovicku? Musim iba z fazole a kusku masa. Vzdy mi narobite chute s tym udenym alebo slaninkou az mam v noci sny, ze mi to niekto ukradol. Ja uz tie vase recepty snad ani citat nemozem; trapite ma. Tuna ked kupim ba i sunku, vsetko je prisladene. Cokoladu zas robia prisolenu. Maju to tu cudne chute!


  • matahari1974, 2. decembra 2010 o 14:30
    gratulujem k vyhre


  • dorisa, 2. decembra 2010 o 15:43
    Blahoželám ku výhre.


  • janazjarku, 3. decembra 2010 o 11:56
    Ďakujem pekne tá výhra ma potešila a vôbec som to nečakala !! Dnes som chorá a musela som zostať doma..asi sa na mňa niečo prilepilo v nemocnici kde už znova leží ocko..a tu zrazu milé prekvapenie !!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist