Maďarská kukuričná kaša

redakcia - fotkaredakcia, 4. novembra 2009
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 téglik
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Múku pomaly za stáleho miešania sypeme do vriacej osolenej vody, odstavíme a miešame ďalej. Potom zlejeme prebytočnú vodu a kašu prelejeme na plochý pekáč.

  2. 2

    Chvíľu ju na platni odparujeme. Keď je kaša kompaktná, vyklopíme ju na dosku a niťou rozrežeme na 4–8 dielov, ktoré dáme na teplé taniere.

  3. 3

    Posypeme syrom, pokvapkáme rozmiešanou smotanou a vyškvarenou, na kocky nakrájanou slaninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia