Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma

Autor receptu: pusta

Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že je zaujímavý, zdravý , ale aj jedinečný. Kde vziať konské mäso? u nás ho dostať kúpiť v Metre, možno niekto vie, kde vziať konskú masť. Pre tých, čo majú predsudky voči konskému mäsu uvádzam, že napr, v delikatesnej Pick saláme sa požíva určitý podiel konského mäsa a podaktorí tvrdia, že aj oslieho mäsa. Mám rada konskú salámu, je trvanlivá, delikátna a chuťou veru dosť pripomína Pick szalámu, aspoň mne.

360 minút
príprava
120 minút
na 85 + zrenie 2 dni +  °C

Postup

  1. Očistené a umyté konské mäso pokrájame na pruhy dlhé 8-10 cm a hrubé 2-3 cm, riadne osušíme, nasolíme, nakoreníme koreninami, premiešame aj s masťou a prikryté odložíme na chladné miesto na 2 dni odpočinúť.
  2. Po dvoch dňoch plníme mäso na tesno do salámových čriev tak, aby sa tam nenachádzal žiaden vzduch. Naplnené salámy varíme vo vode teplej 85 stupňov 2 hodiny. Vyberieme a necháme oschnúť.
  3. Nasledujúci deň zaúdime studeným dymom do dosiahnutia svetločervenej farby. Hotové salámy skladňujeme na suchom, chladnom a dobre vetranom mieste.