Macíkové muffiny zo sviežich citrusov

lovemuffin - fotkalovemuffin, 29. júla 2014

Moja sestra ako malá rada cucala citróny... len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť Zobraziť celý popisMoja sestra ako malá rada cucala citróny... len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť sviežu vôňu citrusov a hravých "gummy-bears" a upiekla som tieto macíkové muffiny. Ideálne na letnú detskú oslavu. Môžete si vybrať verziu z pomarančov alebo citrónov. (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)

12-15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčekov
1 lyžica
1 hrnček
2 ks
1 hrnček
1/2 lyžica
štipka
1/2 hrnček
6 lyžíc
2 - 3 ks (alebo pomaranč)
Na polevu:
1,5 hrnčeka
4 - 5 lyžíc
1 balenie




Postup

  1. 1

    Ešte pred pečením si vyberte vajcia a jogurt z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, soľ a sódu bi karbónu. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, jogurt, olej, cukor a najemno nastrúhame kôru z citrusov. Postupne primiešavame suché suroviny a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy.

  2. 2

    Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košíčkami. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba vymastiť. Rozlejeme cesto do košíčkov a pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista. Muffiny necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Potom ich natrieme polevou a ozdobíme medvedíkmi kým nám poleva nestuhne.Polevu si pripravíme tesne pred jej natieraním, lebo rýchlo tuhne. V miske dohladka vymiešame preosiaty práškový cukor a šťavu z citrusov. Poleva by mala byť viac hustejšia aby nestekala z muffinov.

    Macíkové muffiny zo sviežich citrusov - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia