Mačanka

Mačanka
emamiskovicovaEmamiskovicova, recept pridal: 3. augusta 2012 19:15Ďalšie jeho recepty

Recept mojej mamky

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame cibuľu na drobno , slaninku na kocky . Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu . Cibuľu opražíme dozlatista . Pridáme čerstvé huby , sušené huby , soľ , rascu , bobkový list a dusíme .

2

Prilejeme pol litra vody a varíme kým huby nezmäknú . Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať min.

3

V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme , dochutíme cesnakom , vegetou a zjemníme kyslou smotanou .

4

Podávame s chlebom . Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 3. augusta 2012 o 22:09
    Macanku mam velmi rada, vyskusam tvoju.


  • dogagador, 4. augusta 2012 o 05:15
    iba sa chcem spytat, huby sa nesolia az ked su uvarene?


  • jazavka, 4. augusta 2012 o 08:39
    veľa som o tej polievke počula, má viacero variant, skúsim tu tvoju...uvidíme či aj nás osloví...ďakujem za recept...


  • emamiskovicova, 4. augusta 2012 o 14:26
    Dogagador .. s tými hubami je to vlastne jedno :)


  • medulienka122, 7. augusta 2012 o 12:44
    nevedela som, že je to polievka, môj otec keď chcel vytočiť mamku, tak na každé jedlo povedal, že je to "mačanka", teraz viem, že je to celkom sympatická polievka


  • marta5, 24. augusta 2012 o 00:40
    skúsim niekedy,huby mám sušene,ešte som ju nechutnala,tak vyskúšam


  • dnickova, 20. novembra 2012 o 10:56
    macanku varte z vody co odcerpavate ,ked nakladate kapustu.vodu si dajte do flias a 4dni nechat kysnut a kazdy den povolovat vrchnaky po trosku.potom zliat do cistej flase a dat do chladu.


  • pusta, 4. augusta 2013 o 16:31
    nuž, ja viem ta, že do mačanky neide anoi slanina, ani žiadna paprika.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist