Mačanka

Mačanka
emamiskovicovaEmamiskovicova, recept pridal: 3. augusta 2012 19:15Ďalšie jeho recepty

Recept mojej mamky

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame cibuľu na drobno , slaninku na kocky . Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu . Cibuľu opražíme dozlatista . Pridáme čerstvé huby , sušené huby , soľ , rascu , bobkový list a dusíme .

2

Prilejeme pol litra vody a varíme kým huby nezmäknú . Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať min.

3

V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme , dochutíme cesnakom , vegetou a zjemníme kyslou smotanou .

4

Podávame s chlebom . Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 3. augusta 2012 o 22:09
    Macanku mam velmi rada, vyskusam tvoju.


  • dogagador, 4. augusta 2012 o 05:15
    iba sa chcem spytat, huby sa nesolia az ked su uvarene?


  • jazavka, 4. augusta 2012 o 08:39
    veľa som o tej polievke počula, má viacero variant, skúsim tu tvoju...uvidíme či aj nás osloví...ďakujem za recept...


  • emamiskovicova, 4. augusta 2012 o 14:26
    Dogagador .. s tými hubami je to vlastne jedno :)


  • medulienka122, 7. augusta 2012 o 12:44
    nevedela som, že je to polievka, môj otec keď chcel vytočiť mamku, tak na každé jedlo povedal, že je to "mačanka", teraz viem, že je to celkom sympatická polievka


  • marta5, 24. augusta 2012 o 00:40
    skúsim niekedy,huby mám sušene,ešte som ju nechutnala,tak vyskúšam


  • dnickova, 20. novembra 2012 o 10:56
    macanku varte z vody co odcerpavate ,ked nakladate kapustu.vodu si dajte do flias a 4dni nechat kysnut a kazdy den povolovat vrchnaky po trosku.potom zliat do cistej flase a dat do chladu.


  • pusta, 4. augusta 2013 o 16:31
    nuž, ja viem ta, že do mačanky neide anoi slanina, ani žiadna paprika.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist