Mačanka

Mačanka
emamiskovicovaEmamiskovicova, recept pridal: 3. augusta 2012 19:15Ďalšie jeho recepty

Recept mojej mamky

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame cibuľu na drobno , slaninku na kocky . Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu . Cibuľu opražíme dozlatista . Pridáme čerstvé huby , sušené huby , soľ , rascu , bobkový list a dusíme .

2

Prilejeme pol litra vody a varíme kým huby nezmäknú . Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať min.

3

V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme , dochutíme cesnakom , vegetou a zjemníme kyslou smotanou .

4

Podávame s chlebom . Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 3. augusta 2012 o 22:09
    Macanku mam velmi rada, vyskusam tvoju.


  • dogagador, 4. augusta 2012 o 05:15
    iba sa chcem spytat, huby sa nesolia az ked su uvarene?


  • jazavka, 4. augusta 2012 o 08:39
    veľa som o tej polievke počula, má viacero variant, skúsim tu tvoju...uvidíme či aj nás osloví...ďakujem za recept...


  • emamiskovicova, 4. augusta 2012 o 14:26
    Dogagador .. s tými hubami je to vlastne jedno :)


  • medulienka122, 7. augusta 2012 o 12:44
    nevedela som, že je to polievka, môj otec keď chcel vytočiť mamku, tak na každé jedlo povedal, že je to "mačanka", teraz viem, že je to celkom sympatická polievka


  • marta5, 24. augusta 2012 o 00:40
    skúsim niekedy,huby mám sušene,ešte som ju nechutnala,tak vyskúšam


  • dnickova, 20. novembra 2012 o 10:56
    macanku varte z vody co odcerpavate ,ked nakladate kapustu.vodu si dajte do flias a 4dni nechat kysnut a kazdy den povolovat vrchnaky po trosku.potom zliat do cistej flase a dat do chladu.


  • pusta, 4. augusta 2013 o 16:31
    nuž, ja viem ta, že do mačanky neide anoi slanina, ani žiadna paprika.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist