Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Mačanka

Mačanka
emamiskovicovaEmamiskovicova, recept pridal: 3. augusta 2012 19:15Ďalšie jeho recepty

Recept mojej mamky

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame cibuľu na drobno , slaninku na kocky . Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu . Cibuľu opražíme dozlatista . Pridáme čerstvé huby , sušené huby , soľ , rascu , bobkový list a dusíme .

2

Prilejeme pol litra vody a varíme kým huby nezmäknú . Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať min.

3

V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme , dochutíme cesnakom , vegetou a zjemníme kyslou smotanou .

4

Podávame s chlebom . Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 3. augusta 2012 o 22:09
    Macanku mam velmi rada, vyskusam tvoju.


  • dogagador, 4. augusta 2012 o 05:15
    iba sa chcem spytat, huby sa nesolia az ked su uvarene?


  • jazavka, 4. augusta 2012 o 08:39
    veľa som o tej polievke počula, má viacero variant, skúsim tu tvoju...uvidíme či aj nás osloví...ďakujem za recept...


  • emamiskovicova, 4. augusta 2012 o 14:26
    Dogagador .. s tými hubami je to vlastne jedno :)


  • medulienka122, 7. augusta 2012 o 12:44
    nevedela som, že je to polievka, môj otec keď chcel vytočiť mamku, tak na každé jedlo povedal, že je to "mačanka", teraz viem, že je to celkom sympatická polievka


  • marta5, 24. augusta 2012 o 00:40
    skúsim niekedy,huby mám sušene,ešte som ju nechutnala,tak vyskúšam


  • dnickova, 20. novembra 2012 o 10:56
    macanku varte z vody co odcerpavate ,ked nakladate kapustu.vodu si dajte do flias a 4dni nechat kysnut a kazdy den povolovat vrchnaky po trosku.potom zliat do cistej flase a dat do chladu.


  • pusta, 4. augusta 2013 o 16:31
    nuž, ja viem ta, že do mačanky neide anoi slanina, ani žiadna paprika.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist