Mačací tanec (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Krúpy som do nášho jedálnička zaradila len celkom nedávno, keď som zistila, že chutia mojej malej dcére. Tak som sa dostala aj k tradičným českým jedlám Kočičí tanec a Kočičí svatba. Ja používam najmenšie krúpy - také detské verzie týchto jedál. Recepty sú z knihy Veľká domáca kuchárka.

6
porcií

Postup

  1. Suroviny.
  2. Šošovicu preberieme, prepláchneme a uvaríme obvyklým spôsobom domäkka. Scedíme.
  3. Krúpy uvaríme domäkka s polovicou masti a soľou. Scedíme.
  4. Cibuľu a slaninu nakrájame a spolu so zvyškom masti popražíme.
  5. Do misy dáme krúpy, šošovicu, pretlačený cesnak a majorán. Premiešame. Pridáme slaninu s cibuľou. Podľa chuti dosolíme.
  6. Detskú porciu dochutíme rastlinným olejom, troškou cesnaku a majoránu.
  7. Obdobou tohto jedla je Kočičí svatba (svarba). Je to zmes suchého hrachu a krúp. Tradičnejšie asi bude použitie väčších krúp a celého nelúpaného hrachu (ja som dávala lúpaný polený).