Mačací tanec (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Krúpy som do nášho jedálnička zaradila len celkom nedávno, keď som zistila, že chutia mojej malej dcére. Tak som sa dostala aj k tradičným českým jedlám Kočičí tanec a Kočičí svatba. Ja používam najmenšie krúpy - také detské verzie týchto jedál. Recepty sú z knihy Veľká domáca kuchárka.
Postup
- Suroviny.
- Šošovicu preberieme, prepláchneme a uvaríme obvyklým spôsobom domäkka. Scedíme.
- Krúpy uvaríme domäkka s polovicou masti a soľou. Scedíme.
- Cibuľu a slaninu nakrájame a spolu so zvyškom masti popražíme.
- Do misy dáme krúpy, šošovicu, pretlačený cesnak a majorán. Premiešame. Pridáme slaninu s cibuľou. Podľa chuti dosolíme.
- Detskú porciu dochutíme rastlinným olejom, troškou cesnaku a majoránu.
- Obdobou tohto jedla je Kočičí svatba (svarba). Je to zmes suchého hrachu a krúp. Tradičnejšie asi bude použitie väčších krúp a celého nelúpaného hrachu (ja som dávala lúpaný polený).