Mac & Cheese with bacon

Autor receptu: lucka555

Asi všetci z filmov poznáme slávne americké jedlo Mac & Cheese. Niet pochyb, že to patrí k ich najčastejšie konzumovaným jedlám, ale väčšina z nich si ich pripravuje ako cestoviny so syrom v prášku.. Nič pre nás gurmánov ;) Tu je moja verzia.

60 minút
príprava

Postup

  1. Dáme variť vodu na cestoviny a medzi tým si pripravíme klasický bešamel. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme 3 PL hladkej múky. Najskôr pridáme trošku mlieka a miešame, aby nám nevznikli hrudky a postupne prilejeme zvyšné mlieko. Trošku okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátovy oriešok a miešame do zhustnutia. Medzi tým sme už dali variť cestoviny a pomaly si opražíme slaninku nakrájanú na kocky.
  2. Do vzniknutého bešamelu postupne pridáme nastrúhaný čedar a parmezán. Nesolíme, syry sú dostatočne slané. Pekne miešame, kým sa nám syr neropustí a nevznikne nám krásne hustá syrová omáčka.
  3. Uvarené cestoviny prisypeme do syrovej omáčky, pridáme opraženú slaninku a všetko dobre premiešame. Zmes vlejeme do zapekacej misy, ktorú sme si vymazali maslom. Cestoviny v mise ešte posypem strúhankou, ktorú som si opiekla na panvici s kúskom masla. Dodá to jedlu správny šmrnc! Zapekáme 10-15 min na 200°C.
  4. Pôvodný recept je bez slaninky, tak kto ju neobľubuje môže ju kľudne vynechať a vznikné mu klasické Mac&Cheese