Luxusný jablkový koláč

senoritka - fotkasenoritka, 4. mája 2014
Luxusný jablkový koláč
Foto: senoritka

Tento recept mám z jednej internetovej stránky. Robila so ho zatiaľ len raz no všetkým chutil. Ak máte doma nejaké zvyšné jablká a orechy, Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej internetovej stránky. Robila so ho zatiaľ len raz no všetkým chutil. Ak máte doma nejaké zvyšné jablká a orechy, možte sa inšpirovať :-)

Suroviny

Cesto:
200  g
200  g
4  ks
1 dcl
1 dcl
1  bal.
1  pl
5  ks
150  g
Smotanova zmes:
250  ml
2  ks
100  g
1  bal.
Čokoládová poleva:
1  bal.
1  téglik




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a po celej ploche na surové cesto navrstvíme nastrúhané jablká a posypeme ich nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme 20 min pri 200 stupňoch.

  2. 2

    Smotanová zmes: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny pridáme šľahačkovú smotanu a premiešame. Čiastočne upečený koláč vyberieme po 20tich minútach z rúry a polejeme smotanovou zmesou. Dáme spať do rúry a pečieme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Po upečení vyberieme koláč z rúry. Zohrejeme si asi polovicu šľahačkovej smotany a roztopíme v nej asi polovicu čokolády. Ak sa vám bude zdať, že je polevy málo prilejte ešte smotanu a pridajte čokoládu. Poleva by nemala byť ani veľmi hustá ani riedka. Polejte ňou celý koláč a nechajte stuhnúť. :-)

Diskusia k receptu

havino
často som pekávala s jablkami v ceste, aj takto sa mi páči, takú polevu počujem prvý krát, ale dobre vyzerá celý koláč
radost
...aj pre mňa je tá smotanová zmes neznáma..rada by som vyskúšala..
hi-hi..potrebujem další život na varecháčske recepty..a zdravie..:-)
janger
S jablkami a orechami je asi vsetko dobre. Pekny a iste chutny kolacik si upiekla.
ilse1
priznavam ze jablkove kolace velmi nemusim lebo vacsina z nich mi pride skoro uplne identicka....no tento kolac mi velmi chutil a aj celej rodine naozaj vyborny :) ja som akurat pridala po vychladeni kyslu smotanu navrch a tak poliala cokoladou.... maximalne luxusny!!!!! ;-)
twixi
Je výborný, pomer cukru je adekvátny, pri kyslejšich jablkách akurát, a vôbec som nemala pocit že je moc sladký. Jeden fakt LUXUSNÝ koláčik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia