Luxusné karbonátky (fotorecept)

Autor receptu: stripter

Tieto karbonátky sú ozaj výborné. Tak prečo ich nevyskúšať?

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krajec chleba nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Keď nasiakne mlieko, chlieb vyžmykáme a dáme do misky k mletému mäsu. Cibuľu a vňať si nasekáme na drobno a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme nastrúhanú kôru z citróna, všetko korenie a soľ, vajíčka a prelisovaný cesnak. Masu poriadne vymiešame a nechame v chladničke hodinu odpočívať. Nie je to nutnosť, ale za ten čas sa chute a vône surovín medzi sebou prehryznú.
  2. Z masy tvarujeme karbonátky a obalíme ich v strúhanke.
  3. Karbonátky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.