Luxusné karbonátky (fotorecept)
Autor receptu: stripter
Tieto karbonátky sú ozaj
výborné. Tak prečo ich
nevyskúšať?
4 porcie |
90 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Krajec chleba nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Keď nasiakne mlieko, chlieb vyžmykáme a dáme do misky k mletému mäsu. Cibuľu a vňať si nasekáme na drobno a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme nastrúhanú kôru z citróna, všetko korenie a soľ, vajíčka a prelisovaný cesnak.
Masu poriadne vymiešame a nechame v chladničke hodinu odpočívať. Nie je to nutnosť, ale za ten čas sa chute a vône surovín medzi sebou prehryznú.
- Z masy tvarujeme karbonátky a obalíme ich v strúhanke.
- Karbonátky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.