Luxusné jablkové rezy

gabikaaderia - fotkagabikaaderia, 20. augusta 2011

Tento koláčik vždy zmizne rýchlosťou blesku. Kedysi ho robievali v mojej obľúbenej reštaurácii a toto bol môj pokus o jeho napodobeninu.

30
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

6 ks
6 lyžíc
1/2 lyžičky
7 lyžíc
2 lyžice
4 lyžice
0,5 l
1 ks
1 ks
2 lyžice preosiaty
8 ks veľké strúhané
5 ks
2 ks
3+ 1 dcl
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Korpus: Vyšľaháme celé vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Je dobré mať teplé vajíčka, vtedy sa lepšie našľahajú. Do peny preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom. Jemne spolu spojíme. Nakoniec pridáme olej a zamiešame. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 165°C. Upečený necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka 1. : Kým sa korpus pečie, ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minút ,potom v 3 dcl vody rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do jabĺk a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.

  3. 3

    Plnka 2: Šľahačku vyšľaháme s cukrami vanilkovým aj práškovým...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté natrieme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Hotové môžeme dozdobiť podľa fantázie.

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá skvelo, ukladá si recept. Jablkové milujem.
zdezda
fantázia, ukladám, urobím na budúci, slávnostný víkend:-)
tothka
Super, výborný koláčik, škoda, že nemôžem ochutnať. Dnes som síce mala sladkého dosť, no môžem za to, že mi to tak chutí ?
Určite vyskúšam.
tinca
stojí za vyskúšanie, vyzerá super:)
3sandra3
mňam,,, naozaj dobré to môže byť... čo môže, isto je,,, jablkové koláčiky sú super
cica2
@gabikaaderia , vitaj medzi nami, uviedla si sa krásnym a určite chuťovo dobrým receptom, niekedy vyskúšam, a robíš prekrásne torty, si velmi šikovná, máš talent!:)
gabikaaderia
Ďakujem za privítanie :) ,už dlho som tu chodila iba tak pozerať a keďže som už mala nie moc dobrú skúsenosť s podobnými stránkami tak sa mi ani nechcelo moc zaregistrovať...ale vidím, že ste tu fakt milé osôbky :) cica2 ďakujem za pochvalu, torty sú naozaj mojou srdcovou záležitosťou...najbližšie pofotím nejaký postup a vložím sem (keď sa tu trošku zabehám )
salinka
Tiez som vahala s registraciou, ale prave tento recept ma presvedcil. Vyskusam.
heureka
Vyzerá naozaj luxusne.
Zajtra upeciem,dakujem za receptík!!
pastusko
Mnam mňam,zajtra ho vyskúšam,určite bude chutiť všetkým doma.Skúsim však vymeniť poradie,čiže najprv jablková plnka,potom šľahačka,
sedka
pastusko máš pravdu, tento recept poznám a je to tak,že jablká majú byť dole a šľahačka hore, ale inak je veľmi dobrý
drobeceva
dnes som natrafila na tento recept...ukladám...vyzerá fakt výborne, díky
weronikaxxx
no Gabika... tento recept som dllho hľadala... odkiaľ ho máš?
ja som tento zákusok prvýkrát v živote jedla v reštike dolu v galérii pri priore ... sprostredkovane som sa recept snažila získať od majiteľa, ale neúspešne bohužiaľ... a som si vtedy myslela, že to nemôže byť až tak zložité... chce to len správny pomer ingrediencií...
takže som receptu veeľmi rada, ďakujem :-))))))))