Lúsková polievka na kyslo

bakoskaBakoska, 30 ročná žena, Bratislava, 28. februára 2011 11:21
Ďalšie jej recepty »

Lúsková polievka na kysloFoto: bakoska

Včera bola u nás na večeru :)

Suroviny

300 g, mrazené alebo čerstvé
cca 300 g
1 ks, menšia
2 strúčiky
1 PL
1 l
0,5 l
250 ml
3 PL, celozrnná alebo hladká
 podľa chuti
2 ks
 štipka, strúhaný
1 ČL, čerstvý alebo mrazený
 podľa potreby (alebo cukor)
 podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Do osolenej vody dáme uvariť na kocky nakrájané zemiaky.

  2. 2

    V druhom väčšom hrnci na masle podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme struky a cesnak, chvíľočku popražíme a zalejeme 1,5 l bujónu (ak máte nejaký domáci vývar, kľudne použite ten). Pridáme bobkové listy, celé korenie a varíme, kým struky nie sú mäkké (pred koncom pridáme zemiaky).

  3. 3

    Na záver pridáme kôpor a zahustíme vlažným mliekom, v ktorom sme dobre rozmiešali múku. Necháme prevrieť. Odstavíme, ochutíme muškátovým orieškom, medom (alebo cukrom) a octom - ja som dala asi 3 PL octu a 3-4 ČL medu, ale záleží ako má kto rád. Polievočku necháme chvíľku odstáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

  4. 4

    Pozn.: 1. Zemiaky som dala variť zvlášť, keďže som použila mrazené struky a nevedela som odhadnúť, či sa zemiaky uvaria za rovnaký čas. 2. Kto chce, môže použiť čisto zeleninový vývar, ja som dala pre plnšiu chuť aj kocku slepačieho bujónu.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist