Lúsková polievka (fotorecept)

Lúsková polievka (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, 31 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 1. augusta 2011 11:27Ďalšie jej recepty

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Lúsky umyjeme a necháme rozmraziť.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na olivovom oleji, zalejeme vodou, ochutíme a pridáme lúsky. Necháme variť.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zemiak nakrájame na kúsky a necháme variť. Ja som och dala variť zvlášť, aby sa mi nerozvarili.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Lúskom necháme vyvariť vodu.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

A zlejeme slepačí vývar. Ja som dala 700ml vývaru. Necháme prevariť, ak treba dochutíme a môžeme podávať. Dobrú chuť.:)
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 1. augusta 2011 o 14:29
    @zuzickaaa1 nie je škoda z mrazených,? veď teraz je čerstvých dostať, ja robievam polievku aj prívarok na kyselo s kôprom (dnes sme dojedli prívarok) aj na sladko dávam zeleniny,zeleného petržlenu aj zeleru.


  • zuzickaaa1, 1. augusta 2011 o 14:44
    @jerica urcite mas pravdu, ale nezohnala som cerstve, tak bolo z mrazenych:)


  • boda, 2. augusta 2011 o 22:22
    My stredoslováci /horniaci/ varíme fazuľkový prívarok, ale po našom. Nedávame do prívarku kôpor, ale posekanú petržlenovú vňať.
    Tohto roku máme v záhrade veľkú úrodu zelenej fazuľky. Tak sa
    s ňou kŕmime a tiež dávame do marzničky.


  • boda, 2. augusta 2011 o 22:22
    My stredoslováci /horniaci/ varíme fazuľkový prívarok, ale po našom. Nedávame do prívarku kôpor, ale posekanú petržlenovú vňať.
    Tohto roku máme v záhrade veľkú úrodu zelenej fazuľky. Tak sa
    s ňou kŕmime a tiež dávame do marzničky.


  • 2010, 29. augusta 2011 o 14:49
    A my exoticky Slovaci to domotame vsetko, dame Grecky jogurt namiesto smotany, vela kopru a este aj cesnakovu pazitku ochutime cervenym vinnym octom a spekacku z grilu.





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist