Lúsková polievka (fotorecept)

Lúsková polievka (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, 31 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 1. augusta 2011 11:27Ďalšie jej recepty

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Lúsky umyjeme a necháme rozmraziť.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na olivovom oleji, zalejeme vodou, ochutíme a pridáme lúsky. Necháme variť.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zemiak nakrájame na kúsky a necháme variť. Ja som och dala variť zvlášť, aby sa mi nerozvarili.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Lúskom necháme vyvariť vodu.
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

A zlejeme slepačí vývar. Ja som dala 700ml vývaru. Necháme prevariť, ak treba dochutíme a môžeme podávať. Dobrú chuť.:)
Lúsková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 1. augusta 2011 o 14:29
    @zuzickaaa1 nie je škoda z mrazených,? veď teraz je čerstvých dostať, ja robievam polievku aj prívarok na kyselo s kôprom (dnes sme dojedli prívarok) aj na sladko dávam zeleniny,zeleného petržlenu aj zeleru.


  • zuzickaaa1, 1. augusta 2011 o 14:44
    @jerica urcite mas pravdu, ale nezohnala som cerstve, tak bolo z mrazenych:)


  • boda, 2. augusta 2011 o 22:22
    My stredoslováci /horniaci/ varíme fazuľkový prívarok, ale po našom. Nedávame do prívarku kôpor, ale posekanú petržlenovú vňať.
    Tohto roku máme v záhrade veľkú úrodu zelenej fazuľky. Tak sa
    s ňou kŕmime a tiež dávame do marzničky.


  • boda, 2. augusta 2011 o 22:22
    My stredoslováci /horniaci/ varíme fazuľkový prívarok, ale po našom. Nedávame do prívarku kôpor, ale posekanú petržlenovú vňať.
    Tohto roku máme v záhrade veľkú úrodu zelenej fazuľky. Tak sa
    s ňou kŕmime a tiež dávame do marzničky.


  • 2010, 29. augusta 2011 o 14:49
    A my exoticky Slovaci to domotame vsetko, dame Grecky jogurt namiesto smotany, vela kopru a este aj cesnakovu pazitku ochutime cervenym vinnym octom a spekacku z grilu.





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist