Lososový tatarák

wanessa - fotkawanessa, 19. januára 2013
Lososový tatarák
Foto: wanessa

Zdravšia verzia nášho obľúbeného tataráku :)

Suroviny

 na drobno sekaný




Postup

  1. 1

    Surového lososa s cibuľou nakrájame na drobno.

  2. 2

    zmiešame spolu s kôprom a trochou horčice. Dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Podľa konzistencie pridáme trocha olivového oleja. Podávame s hriankami :)

Diskusia k receptu

2010
@vanessa velmi pekny recept len si asi zaskocila tetky lebo surove ryby sa nenosia na slovensku aj ked su popularne ci uz ako sushi , sashimi, crudo, ceviche , kokoda atd. , ten citron tam spravi zazraky a rybu uvari. Inac velmi pekny recept zo surovych ryb je tiez cinsky Yee Sang tradicne sa robi na cinsky novy rok ( to bude 10. 2. 2103) a pouziva sa surovy kapor ( tu je losos)


2010
sorry preklep mini pocitac 2013
tatranka
Tento recept veru vyskúšam.Tatarák máme radi a v tejto kombinácii bude určite výborný.
wanessa
Ja som hlavne celkovo za propagáciu surových jedál ...bez tepelných úprav sú oveľa zdravšie a pomaly sa to začína uchytávať aj tuna na slovensku napríklad prvá reštaurácia so živou stravou na Slovensku  www.restauraciabemba.sk
Bemba ma veľmi zaujala veď prečo nejesť chutne a zdravo :)
tinca
ja robím aj z údenného lososa,pekný rcp:)
wanessa
údený losos musí byť tiež výborný...vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia