Lososové linguine s pórom a smotanou

elmer - bez fotkyelmer, 15. marca 2016
Lososové linguine s pórom a smotanou
Foto: elmer

Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho takéto lososové cestoviny v smotanovej Zobraziť celý popisMinule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s ním. Vznikli z toho takéto lososové cestoviny v smotanovej omáčke s pórom a parmezánom. Ako väčšina mojich receptov - rýchle, jednoduché no chutné ;-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cestoviny. Uvarte si al dente Vaše obľúbené cestoviny. Nie je nutné, aby to boli výlučne linguine. Kľudne použite spaghetti, tagliatelle či farfalle. Podstatné je, aby neboli rozvarené.

  2. 2

    Omáčka. Veľmi jednoduchá. Na masle orestujte na kolieska nakrájaný pór. Keď pór zmäkne, prilejte smotanu, ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Povarte kým omáčka nezhustne.

  3. 3

    Losos. Približne 5 minút pred dovarením omáčky do nej pridajte surového, na kocky nakrájaného lososa. Úplne mu stačí tých 5 minút aby sa uvaril a zároveň zostal mäkký a šťavnatý. To, že je losos dostatočne uvarený zistíte tak, že skúste predeliť kus v omáčke napr. varechou. Keď sa začína mäso od seba oddeľovať, máte hotovo.

  4. 4

    Servírovanie. Na tanier dáte cestoviny a polejete omáčkou s lososom. Na vrch nastrúhajte parmezán prípadne grana padano a môžete pridať pár lístkov bazalky. Ešte pohár bieleho vína a máte obed (večeru) ako lusk :)

Diskusia k receptu

katka78
Pekne jednoducho, tak máme radi. Ukladám pre moju polovičku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia