Losos v lístkovom ceste s bylinkovou krustou a šťuchanými zemiakmi

Rastislav Molnár
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
Losos v lístkovom ceste s bylinkovou krustou a šťuchanými zemiakmi
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
10 g
10 g
10 g
800 g
150 g
20 g
50 g
 (osolené a okorenené)




Postup

  1. 1

    Filety lososa obalíme v bylinkách nakrájaných nadrobno (petržlenová vňať, oregano, bazalka) a opečieme na masle.

  2. 2

    Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 15x15 cm. Do takto pripraveného lístkového cesta zabalíme filety z lososa a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme, pridáme cibuľu usmaženú na oleji a spolu poštucháme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia