Losos so špenátom v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Postup

  1. Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1,5 x 1,5 cm x dĺžka cesta). Cesto rozvaľkáme, navrstvíme ochutený sparený špenát, ktorý sme dochutili soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
  2. Na špenát položíme pás lososa, zakryjeme zvyšným špenátom a pevne zvinieme. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 210 °C do zlatista.
  3. Podávať môžeme aj s rôznymi omáčkami, napríklad s vínovou omáčkou, kde necháme zredukovať biele víno so šalotkou, dochutíme smotanou a zahustíme studeným maslom.
  4. Náš tip: Toto jedlo sa dá podávať na teplo aj na studeno. Ideálne je, ak losos vnútri ostane krásne ružový.