Losos so špenátom v lístkovom ceste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 210 °C |
Postup- Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1,5 x 1,5 cm x dĺžka cesta). Cesto rozvaľkáme, navrstvíme ochutený
sparený špenát, ktorý sme dochutili soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
- Na špenát položíme pás lososa, zakryjeme zvyšným špenátom a pevne zvinieme. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 210 °C do zlatista.
- Podávať môžeme aj s rôznymi omáčkami, napríklad s vínovou omáčkou, kde necháme zredukovať biele víno so šalotkou, dochutíme smotanou a zahustíme studeným maslom.
- Náš tip: Toto jedlo sa dá podávať na teplo aj na studeno. Ideálne je, ak losos vnútri ostane krásne ružový.
|