Losos s citrónovou omáčkou

Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Losos s citrónovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
160 g. čerstvý
600 g
30 g
250 ml
3-4 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).

  2. 2

    Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.

  3. 3

    Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu

boxik
Ja akurát nechápem , prečo má väčšina slovenských šéfkuchárov potrebu ničiť inak kvalitné jedlá mňou nenávideným špenátom , ale to je len môj názor , neberte ho vážne.
natt00
@boxik , to je len vec názoru - niekto miluje špenát, iný ho zas nenávidí. ;) Receptík vyzerá úžasne,včera sme kúpili lososa, tak som zvedavá...
marcellla
Dnes sme mali na obed, super recept, omáčku som robila zo sójovej smotany, tiež bola super, len sa mi zrazila. Ďakujem za super recept a zemiaky so špenátom nemali chybu.
barkl
Omáčka super. Lososa jsem udělala na páře. A neměla jsem špenát, tak brambory byly bez něj a česneku, tak snad příště. Recept ukládám.
georgei
skvostná kombinácia... naozaj je radosť nájsť takýto recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia