Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)

Autor receptu: frezia

Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela,Talianska.On to aj varil. Velmi radi jeme ryby a losos,bazalka a musle spolu velmi dobre ladia.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bazalku,(par listkov si nechame na ozdobu) smotanu a spenat dame do hrnca,trochu posolime a varime asi 10 minut Potom to rozmixujeme a prepasirujeme cez sito.Podla potreby trocha posolime.Korenie nie je potrebne,bazalka je dostatocne vyrazna.
  2. Cele musle dame do hrnca (bez vody)prikryjeme a povarime,kym sa neotvoria. Musle si pustia vlastnu stavu. Potom ich povylupujeme,par si nechame aj s polovicou musle na ozdobu. Vodu nevylejeme!
  3. Do panvice dame olivovy olej,pokrajany cesnak,na male kocky pokrajane paradajky,pokrajanu chili papricku,vylupane musle a podla potreby to podlejeme trochou vody,kde sa predtym varili. Asi 5 minut to spolu este povarime,aby sa chute spojili. Netreba uz solit,ani korenit.
  4. Lososa do ruzova na panvici opiecieme,najskor kozou dolu,na kazdej strane asi 4 minuty.Nie privela,losos musi byt pekny ruzovy. Zlahka posolit. Netreba pouzit citron,korenie,cerstvy losos ma mat svoju chut. (mrazeneho neodporucam)
  5. Cierne spaghetti uvarime al dente,dame ich do panvice s uvarenou muslovou zmesou a poriadne spolu premiesame.
  6. Na tanier dame najskor bazalkovu omacku,polozime na nu lososa a pridame spaghetti.s muslami.Dekorujeme listkami cerstvej bazalky.