Losos pod bylinkovými mandľami fotorecept

elixir - fotkaelixir, 8. júna 2013
Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept)
Foto: elixir

Toto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila, že moje zásoby čerstvej zeleniny sú fuč. Aj keď Zobraziť celý popisToto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila, že moje zásoby čerstvej zeleniny sú fuč. Aj keď vždy je lepšie mať suroviny čerstvé než mrazené, podarilo sa niečo vcelku chutné... :)

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks (filet)
1 ČL (cca)
1 ČL (cca)
3 PL
3 ČL
1 PL
1 PL (na vymastenie)
3 PL
Zeleninová príloha:
1 ČL
1 PL
1 ks
1 strúčik
Zemiaková kaša:
300 g
40 g
15 g
1 ČL
0,5 ČL
Poleva:
1 PL
1 ČL
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Losos: Rúru dáme vyhriať na 200°C. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame na drobno. Zmiešame ju s bazalkou a tymianom. Pridáme aj strúhanku, mandle, horčicu a olivový olej a dobre zmiešame.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lososa umyjeme pod vodou a osušíme. ČL oleja potrieme zapekaciu misu, posypeme ju čiernym korením a soľou. Položíme na ňu plátky lososa. Posypeme lososa korením a soľou i zvrchu a uložíme naň mandľovú korenistú zmes. Takto ho vložíme do rúry na 15 minút.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninová príloha: Nakrájame si na drobno cibuľu a cesnak a dáme ich opiecť na 1 PL oleja. Potom k nim pridáme mrazenú zeleninu a opekáme.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred koncom podlejeme 1 PL vína a dobre premiešame. Jarnú cibuľku si očistíme, pokrájame a odložíme bokom.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaková kaša: Priebežne sme očistili a dali variť zemiaky v osolenej vode. V poháriku si rozmiešame zvyšné suroviny - smotanu, maslo, kurkumu a muškátový oriešok. Keď sa zemiaky uvaria, roztlačíme ich a premiešame s pripravenou zmesou.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vínno-medová poleva: 1 PL vína a 1 ČL medu dobre zamiešame.

  8. 8

    Pripravíme jedlo na taniere a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Losos pod bylinkovými mandľami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dala som na tanier šalát lollo rosso, na ktorý som uložila zeleninu. Na vrch som položila filet lososa, ktorý som poliala vínno-medovou polevou.
    Dala som naň lístok petržlenu na ozdobu.
    Vedľa som dala zemiakovú kašu a všetko posypala čerstvou cibuľkou. Na okraj som pridala aj 1 ČL brusníc.

Diskusia k receptu

lusinkab
Wau Wau Wau :-) tak toto ide hned do KK kedze kuracie prsia podla teba nam veeeeeeelmi chutili :-) lososik bude najblizsie podla teba
elysa
pridávam sa k slintajúcim, recept putuje do kk...výborná rybka...@angast lososa nemáš? Poslala by so toho môjho...
ywett
prekrásny recept a tiež aj fotky! :-)
irenaw
dobré suroviny ti domácnosť dala a ty si ich dobre poskladala :-)
tiginko
veľmi inšipiratívny recept na lososa, ukladám, zíde sa
garanco
Keďže som už dávno po ľahkej večeri, hneď by som si aspoň kúštiček dala z toho voňavého lososa.
@elixir : Recept je pre mňa veľmi inšpiratívny, ukladám si ho a najbližšie podľa neho pripravím lososa:-))
bozulka
Lososa dvakrát nemusím,ale tvoj recept sa mi páči.Si veľmi šikovná a vynaliezavá,to si cením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia