Losos na zelenine v alobale fotorecept

tinca - fotkatinca, 1. marca 2012
Losos na zelenine v alobale (fotorecept)
Foto: tinca

Keďže som sa dala na zdravšiu stravu inšpirovala som sa v nedeľu v TV relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde robili takto zubáča. Ja som Zobraziť celý popisKeďže som sa dala na zdravšiu stravu inšpirovala som sa v nedeľu v TV relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde robili takto zubáča. Ja som ho vymenila za lososa a mierne upravila. Bol úžasný, už ani inak robiť nebudem. V pare si zachoval všetky cenné chute.

1
porcia
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g filet
1 ks čerstvá
1 ks menší
kúsok
  (citrón)
50 ml /zeleninový/




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Filet lososa osolíme morskou soľou a okoreníme korením 4-farby. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemno /julien/, mierne osolíme a nakoniec zmiešame dokopy.

    Losos na zelenine v alobale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vezmeme si veľký kus alobalu, ktorý prehneme napoly a vytrieme maslom. Najprv dáme premiešanú zmes koreňovej zeleniny, na to pár plátkov masla, potom filet z lososa znovu pár plátkov masla, dve pol-kolieska limetky /citrón/a kôpor. Kto nemá rád nemusí byť. Potom to polejeme 0,5 dcl rybieho vývaru alebo zeleninového. Ja som použila zeleninový z kocky. Vývar je potrebný na vytvorenie pary. Všetko fest zabalíme,aby nám nevytiekla šťavička, ktorá sa vytvorí. RADA NAVYŠE: V TV-relácii zeleninu opekali na oleji - NETREBA, ona si pustí šťavu a je to zdravšie bez restovania.

    Losos na zelenine v alobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme si na platni panvicu, keď je horúca, položíme na ňu pripravený balíček. Po chvíli sa vďaka vývaru začne tvoriť para, čiže balíček sa riadne nafúkne. Paríme 15-20 minút. Potom ho otvoríme pomocou noža,aby nám para vyfučala. A takto to vyzerá po rozbalení. Ak robíme viac porcií môžeme robiť aj v parnom hrnci, ale pre jednu porciu sa mi ho nechcelo vyberať a robila som to originál ako v relácii.

    Losos na zelenine v alobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme servírovať aj priamo v alobale, alebo klasicky. Nakoľko mi zostala mrkva, tak som to podávala s karotkovo-zemiakovým pyré. Ozdobíme limetkou a kôprom Lakota! Dobrú chuť želám! RADA: Týmto spôsobom môžeme urobiť akúkoľvek rybku.

    Losos na zelenine v alobale (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
to je dobre, že si ho vyskúšala, tiež som to pozerala,,, a tiež vyskúšam ako Ty, s lososom,,, vyzerá to úúúúžasne. Vďaka.
afataga
krasne, aj ja vyskusam len bez kopru, lebo ho nemam rada
marianna76
krásne, aj ja vyskúšam, síce tvoje je krásne farebné... ja mám len nejakú bielu rybu... ale fajn, aspoň budeme mať zmenu.
danielas
Krásne na pohľad,zdravé a nízkokalorické. No neurob. Takú si mi chuť narobila,že aj hneď teraz by bodlo
zdenka1009
Losos úžasná, lahodná,ľahká rybička inú už ani nechcem,...rcp vyskúšam.)
jamarlen
@tinca , videl som nejakého kuchára robiť lososa v alobale v umývačke riadu:), používal ju namiesto paráka, ale pri nižšej, ako 100°teplote....vraj je tak najlepší. som si istý, že tvoj sa mu vyrovná!
megi118
velmi pekne a dobre to vyzerá,ukladám:)dakujem,pekne.
janger
Ide do KK-rubrika 'Musim urobit'. Len bude bez petrzlenu, ten tu v beznom obchode nie je dostat.
asa5
zajtra dúfam vyskúšam, len tam dám asi trocha inú zeleninu, ale už sa teším! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia