Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom

lorelai81 - fotkalorelai81, 3. novembra 2013
Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom
Foto: lorelai81

Výborná omáčka k rybám,myslím že by sa hodila aj ku kuraciemu steaku :))

2
porcie
5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
250 ml
1  ks
2  ČL
1  ČL
1  ČL
 (alebo tymian)
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Omáčka: Cibuľku nakrájanú na drobno si osmažíme na troche masla do zlata. Zalejeme šľahačkovou smotanou,pridáme 2 malé lyžičky horčice,1 malú lyžičku medu, 1 malú lyžičku sójovej omáčky.Premiešame a varíme pokiaľ nám omáčka nezhustne. Podľa chuti osolíme,okoreníme karí a bielym korením.Na koniec vytlačíme šťavu z polovice citróna.Omáčku môžeme precediť.Ja som necedila:)

    Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom - obrázok 1
  2. 2

    Filety z lososa osušíme,osolíme,posypeme provensálskym korením alebo korením na ryby. Ja som použila čerstvý tymián.Pokvapkáme citrónovou šťavou.Opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán.

    Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť :)

    Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Krásne jedlo, skvelá omáčka... mňam :)
martinis
veľmi dobrá omáčka, ešte jemnejšiu chuť by si dosiahla šalotkou či jarnou cibuľkou namiesto cibule. aj karí by som zamenil sa šafrán, či kurkumu, alebo úplne vypustil, kladne hodnotím kombináciu provensálske bylinky - horčica - med - biele korenie, ktorá je na rybu ako stvorená. kvapka vínka by len prospela, inak super ;))
ozaj, teraz pozerám, že si vlastne tiež novovešťanka, tak pozdravujem ! :))
lorelai81
už som sa naučila ako sa pridávajú mená do komentárov konečne :DDD
macopb
už dlhšie sme sa s priateľkou chystali na lososa a dnes prišiel ten deň :D hľadali sme nejaký recept, ktorý by sa nám páčil a vyhral ten tvoj..nebanujeme :) obed nám veľmi chutil a tá omáčka je úžasná :)
monkkychanel
Ahoj lorelai81, ďakujem za tento super recept, ja som síce nemala lososa ale robila som filety zo zubáča (keď že mám doma rybára), ale musím povedať, že to bolo niečo fantastické...ak by som mohla tak Ti dám za tento recept 10 hviezdičiek....:-D :-D :-D
giulianka
tiež som dlho plánovala lososa a tvoj recept je výborný! chutila mi veľmi tá omáčka. ja som rybu upiekla, ale podľa tvojej rady s maslom a provensalsk. bylinkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia