Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami

sensible - bez fotkysensible, 7. januára 2013
Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami
Foto: sensible

Mala som chuť na lososa a chcela som skúsiť niečo iné. V predstavách chutí vzniklo toto.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozpustíme na panvici maslo a jemne osoleného lososa opekáme do zlatista.

    Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si cestoviny. Ja keďže som celiatik som zvolila bezlepkové 100% kukuričné.

    Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si opäť rozpustíme maslo. Pridáme nastrúhanú mrkvu a chvíľu ju smažíme. Potom mrkvu zalejeme smotanou, pridáme tavený syr (cca 1/3 črievka). Ochutíme soľou, bazalkou a pár kvapkami citróna.

    Losos na masle so smotanovou omáčkou a cestovinami - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny polejeme omáčkou, nakrájame si zeleninu podľa chuti a všetko spolu doladíme na tanier. Bon appetit !!

Diskusia k receptu

ejjka
milujem lososa a nikdy ma nenapadlo robiť ho so smotanovou omáčkou... musím skúsiť, vďaka za typ :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia