Londýnsky brokolicový zapekanec

ellie2012 - bez fotkyellie2012, 25. júna 2013
4-6
porcie

Suroviny

 na spodok pekáča
1 väčšia hlávka
1 ks menšia
1 ks
3 ks
2 dl (mlieko)
podľa potreby
 na vymastenie plechu (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Zemiaky som uvarila v šupke a brokolicu povarila nie do úplne mäkka. Plech som si vymastila olejom a poukladala naň na kružky nakrájané zemiaky.

    Londýnsky brokolicový zapekanec - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky som dala bazalku, na to cibuľu a na to klobásu. Môžte použiť hocijakú údeninu alebo slaninu, hocico :) , resp. vegetariáni môžu úplne vynechať tento krok.

    Londýnsky brokolicový zapekanec - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch poukladáme predvarenú brokolicu. Kľudne dajte viac, ako som dala ja a ako je na obrázku, ja som mala len zlý odhad, pri množstve brokolice.

    Londýnsky brokolicový zapekanec - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som dala dva deci smotany, tri žĺtka a soľ. Premiešame. Môze sa dať aj múka na zahustenie, ja som dala jednu lyžicu. Z bielkov si vyšlaháme sneh, do ktorého vlejeme zmes z misky. Do tejto masy môžme pridať ešte soľ, korenie, vegetu, červenú mletú papriku a strúhaný syr. Ja som len ovegetovala a okorenila, pretože syr som dala až na konci. Premiešame a vylejeme na plech.

    Londýnsky brokolicový zapekanec - obrázok 4
  5. 5

    Na úplný koniec dáme na vrch nastrúhaný tvrdý syr (keď sme ho nedali do smotanovej zmesi) a necháme piecť 45minút na 180 až 190 stupňoch.

    Londýnsky brokolicový zapekanec - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia