Pudingový zákusok

Lizbeth rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na Veľkonočné sviatky som upiekla tento zákusok. Recept som si poskladala sama a základom bol obľúbený zákusok rakúskej kráľovnej SISI ostatné moja fantázia.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a miešala v robote.
  2. Postupne som prisýpala k bielkam po lyžici cukor.
  3. Múku, celý mak, kokos, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala.
  4. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm a urovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke. Pripravila som si krém. Žĺtky som zmiešala s vanilkový cukrom, pridala som mlieko a Zlaté klasy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Kým sa kaša chladila maslo s cukrom som vymiešala a po lyžici pridávala vychladnutý puding. Spolu som všetko vyšľahala, pridala likér, rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  5. Na spodok som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim kivi lekvárom a potom som rozložila rovnomerne polovicu krému.
  6. Na krém som kolmo ukladala dlhé piškóty namáčané pomarančovej šťave.
  7. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  8. Napokon som zakryla druhým korpusom, ale z tej strany, ktorú položím na krém som ho natrela najprv horúcim kivi lekvárom. Zakryla som ho papierom na pečenie, na to som uložila dosku na krájanie a 4 kg múky, uložila na noc do chladničky.
  9. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila hrebeňovou stierkou a opäť nechala chladiť.
  10. Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Nie je nutné zdobiť, ale je to sviatočný zákusok, tak som pripravila šľahačku s kakaom a ozdobila. Napokon som ozdobila šľahačku jedlými sirôtkami. Prajem vám dobrú chuť.