Šalát s jahodami

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

Autor receptu: redakcia

Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách či zaváraninách. Čoraz častejšie sa však presviedčame, že si rozumie aj s mäsom a nahrádza iné, ťažšie prílohy.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na grilovacej panvici grilujeme kozí syr potretý medom. Pláty prosciutta usušíme vo vyhriatej rúre.
  2. Z olivového oleja, dijonskej horčice, zo soli, korenia a z limetkovej šťavy pripravíme dresing. Jahody umyjeme a nakrájame.
  3. Do hlbokého taniera dáme miešaný listový šalát, pridáme jahody, ugrilovaný kozí syr, posypeme čiernym sezamom a pridáme sušené prosciutto. Nakoniec prelejeme dresingom.