Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Liptovský prekladanec

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019
Liptovský prekladanec
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
150 g
10 g
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou vymiešame na penu. Potom pridáme postupne 5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku, zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice.

  2. 2

    Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý plech.

  3. 3

    Všetko posypeme nahrubo posekanými mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou). Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná mozaika. Môžeme posypať cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže byť dobrý.....škoda, len, že nie je fotopostup pre zobrazenie, ja si viem aj ukladanie tých pruhov predstaviť, ale možno niekto nie.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia