Liptovské droby

Liptovské droby
Foto: Pravda, Ivan Majerský
redakciaRedakcia, recept pridal: 25. septembra 2009 15:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Zemiaky nastrúhame, cibuľu a bravčový bôčik upečieme. Upečený bôčik (alebo škvarky) zomelieme. Pridáme soľ, korenie, trochu cesnaku.

Uvedenou zmesou plníme črevá, ktoré sme si predtým narezali na približne 20 cm dĺžku a z jednej strany uviazali, prípadne zopli špajdľou. Po naplnení uzavrieme črevo aj z druhej strany.

Naplnené črevá dáme do vriacej vody, dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • zsibrita, 20. septembra 2011 o 18:57
    vyzera to genialne, urcite vyskusam...


  • zsibrita, 24. septembra 2011 o 00:44
    da sa zamrazit?


  • hrka, 31. januára 2012 o 15:39
    a múka tam nejde? Alebo krupica? Čo drží pokope hmotu?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • jozka2, 26. októbra 2013 o 23:24
    to je recept,musi to byt dobrota ale kde v amerike zobrat creva.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist