Liptovské droby

redakciaRedakcia, Bratislava, 25. septembra 2009 15:10
Ďalšie jeho recepty »

Liptovské drobyFoto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame, cibuľu a bravčový bôčik upečieme. Upečený bôčik (alebo škvarky) zomelieme. Pridáme soľ, korenie, trochu cesnaku.

  2. 2

    Uvedenou zmesou plníme črevá, ktoré sme si predtým narezali na približne 20 cm dĺžku a z jednej strany uviazali, prípadne zopli špajdľou. Po naplnení uzavrieme črevo aj z druhej strany.

  3. 3

    Naplnené črevá dáme do vriacej vody, dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist