Linzert

Linzert
izabella929Izabella929, recept pridal: 14. decembra 2011 21:00Ďalšie jeho recepty

Obľúbený zákusok, pre jeho jednoduchosť.Pečiem ho väčšinou na sviatky.Dlho vydrží, pokial sa hneď nepopapká.

Suroviny

15
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Na pracovnú dosku som si preosiala múku. Do stredu urobila jamku na vajce, roztopenú heru, práškový cukor, prášok do pečiva, mlieko. Z týchto surovín som zmiesila cesto. Rozdelila som ho na polovice. Do jedného som pridala 2 lyžice kakao a opäť som ho riadne premiesila. Rozohriala som si trúbu na 170 st.C. Biele cesto som rozvaľkala a uložila na pomastený, vysypaný plech.Na toto cesto som natrela hodne lekváru a uložila naň aj rozvaľkané kakaové cesto.Pieklo sa 30 min.Upečený koláč som nechala vychladnúť a poliala som ho kakaovou polevou. Vylepšila som ho oproti receptu, že som polevu posypala

2

drvenými lieskovými orieškami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarkulienka, 15. decembra 2011 o 09:45
    A prosím Ťa, aká veľkosť plechu? Vyzerá byť dobrý.


  • myalab, 15. decembra 2011 o 11:20
    Tak takyto podobny kolacik robila moja neboha babicka. Hovorili sme mu den a noc. Kedykolvek som k nej prisla vzdy ho mala. Piekla ho kazdy tyzden. Len ona vrch potrela bielkami na to dala posekane vlasske orechy a poliate kakaovou polevou, nie cokoladou.


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 12:37
    jarkulienka., na malom pekáči sa pečie, inak by bol nízky..


  • orchidea, 15. decembra 2011 o 13:50
    Poznám tento dobrý koláčik.


  • tatranka, 15. decembra 2011 o 16:08
    Páči sa mi na tento tvoj spôsob linzert.Aj ja ho všelijako vylepšujem.Je to vďačné cesto,ktoré čím viac stojí,tým je chutnejšie.Aj to krájanie ma u tvojho linzertu zaujalo.


  • abend, 15. decembra 2011 o 17:16
    izabella 929, prosím čo je to malý pekáč, mohla by si prosím odmerať Tvoj plech a napísať presné rozmery? Vďaka za odpoveď


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:20
    tatranka a veru máš pravdu, kebyže sme ho nespapkali, bol by aj o týždeň fajn.-))


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:23
    abend, neviem, či tu u nás kúpiš tento druh a rozmer, ja ho mám z Maďarska...rozmery:33X22cm.


  • hubata, 18. decembra 2011 o 13:33
    Aj u nás sa volal koláčik "deň a noc" ako píše @myalab. Hody, svadby a dožinky sa bez neho nezaobišli. Vďaka za pripomenutie.


  • izabella929, 18. decembra 2011 o 14:41
    hubata díky.-)) skutočne fajný koláčik.-)


  • marianne, 1. novembra 2012 o 09:51
    @izka kolacik som vcera upiekla,chutovo je vynikajuci.Ale cesto som musela dat nachvilu stuhnut do chladnicky,lebo bolo primastne,ale potom sa s nim pracovalo uz dobre.Taktiez mnozstvo toho cesta je na mensi plech,tak som ho piekla na okruhlom plechu co mam na pizzu.Inak vyborny.


  • izabella929, 1. novembra 2012 o 10:55
    @marianne ,teším sa , že sa ti podaril a chutil...))Ďakujem pekne...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist