Linzert

Linzert
izabella929Izabella929, recept pridal: 14. decembra 2011 21:00Ďalšie jeho recepty

Obľúbený zákusok, pre jeho jednoduchosť.Pečiem ho väčšinou na sviatky.Dlho vydrží, pokial sa hneď nepopapká.

Suroviny

15
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Na pracovnú dosku som si preosiala múku. Do stredu urobila jamku na vajce, roztopenú heru, práškový cukor, prášok do pečiva, mlieko. Z týchto surovín som zmiesila cesto. Rozdelila som ho na polovice. Do jedného som pridala 2 lyžice kakao a opäť som ho riadne premiesila. Rozohriala som si trúbu na 170 st.C. Biele cesto som rozvaľkala a uložila na pomastený, vysypaný plech.Na toto cesto som natrela hodne lekváru a uložila naň aj rozvaľkané kakaové cesto.Pieklo sa 30 min.Upečený koláč som nechala vychladnúť a poliala som ho kakaovou polevou. Vylepšila som ho oproti receptu, že som polevu posypala

2

drvenými lieskovými orieškami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarkulienka, 15. decembra 2011 o 09:45
    A prosím Ťa, aká veľkosť plechu? Vyzerá byť dobrý.


  • myalab, 15. decembra 2011 o 11:20
    Tak takyto podobny kolacik robila moja neboha babicka. Hovorili sme mu den a noc. Kedykolvek som k nej prisla vzdy ho mala. Piekla ho kazdy tyzden. Len ona vrch potrela bielkami na to dala posekane vlasske orechy a poliate kakaovou polevou, nie cokoladou.


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 12:37
    jarkulienka., na malom pekáči sa pečie, inak by bol nízky..


  • orchidea, 15. decembra 2011 o 13:50
    Poznám tento dobrý koláčik.


  • tatranka, 15. decembra 2011 o 16:08
    Páči sa mi na tento tvoj spôsob linzert.Aj ja ho všelijako vylepšujem.Je to vďačné cesto,ktoré čím viac stojí,tým je chutnejšie.Aj to krájanie ma u tvojho linzertu zaujalo.


  • abend, 15. decembra 2011 o 17:16
    izabella 929, prosím čo je to malý pekáč, mohla by si prosím odmerať Tvoj plech a napísať presné rozmery? Vďaka za odpoveď


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:20
    tatranka a veru máš pravdu, kebyže sme ho nespapkali, bol by aj o týždeň fajn.-))


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 19:23
    abend, neviem, či tu u nás kúpiš tento druh a rozmer, ja ho mám z Maďarska...rozmery:33X22cm.


  • hubata, 18. decembra 2011 o 13:33
    Aj u nás sa volal koláčik "deň a noc" ako píše @myalab. Hody, svadby a dožinky sa bez neho nezaobišli. Vďaka za pripomenutie.


  • izabella929, 18. decembra 2011 o 14:41
    hubata díky.-)) skutočne fajný koláčik.-)


  • marianne, 1. novembra 2012 o 09:51
    @izka kolacik som vcera upiekla,chutovo je vynikajuci.Ale cesto som musela dat nachvilu stuhnut do chladnicky,lebo bolo primastne,ale potom sa s nim pracovalo uz dobre.Taktiez mnozstvo toho cesta je na mensi plech,tak som ho piekla na okruhlom plechu co mam na pizzu.Inak vyborny.


  • izabella929, 1. novembra 2012 o 10:55
    @marianne ,teším sa , že sa ti podaril a chutil...))Ďakujem pekne...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

S Brumíkom na farme. Hráme o cestu do Álp!
- Inzercia -
Deti Brumíka milujú, o tom nie je pochýb. Vydajte sa s deťmi na Brumíkovu farmu a spoznáte, že Brumík je nielen lahodný, ale aj plný kvalitných surovín. A naviac môžete v našej súťaži vyhrať niektorú z atraktívnych cien!

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist