Obľúbený zákusok, pre jeho jednoduchosť.Pečiem ho väčšinou na sviatky.Dlho vydrží, pokial sa hneď nepopapká.

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
150 g
150 g
1 ks
1/2 sáčku
2 lyžice
2 lyžice
2 dc




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som si preosiala múku. Do stredu urobila jamku na vajce, roztopenú heru, práškový cukor, prášok do pečiva, mlieko. Z týchto surovín som zmiesila cesto. Rozdelila som ho na polovice. Do jedného som pridala 2 lyžice kakao a opäť som ho riadne premiesila. Rozohriala som si trúbu na 170 st.C. Biele cesto som rozvaľkala a uložila na pomastený, vysypaný plech.Na toto cesto som natrela hodne lekváru a uložila naň aj rozvaľkané kakaové cesto.Pieklo sa 30 min.Upečený koláč som nechala vychladnúť a poliala som ho kakaovou polevou. Vylepšila som ho oproti receptu, že som polevu posypala

  2. 2

    drvenými lieskovými orieškami.

Diskusia k receptu

myalab
Tak takyto podobny kolacik robila moja neboha babicka. Hovorili sme mu den a noc. Kedykolvek som k nej prisla vzdy ho mala. Piekla ho kazdy tyzden. Len ona vrch potrela bielkami na to dala posekane vlasske orechy a poliate kakaovou polevou, nie cokoladou.
tatranka
Páči sa mi na tento tvoj spôsob linzert.Aj ja ho všelijako vylepšujem.Je to vďačné cesto,ktoré čím viac stojí,tým je chutnejšie.Aj to krájanie ma u tvojho linzertu zaujalo.
abend
izabella 929, prosím čo je to malý pekáč, mohla by si prosím odmerať Tvoj plech a napísať presné rozmery? Vďaka za odpoveď
izabella929
tatranka a veru máš pravdu, kebyže sme ho nespapkali, bol by aj o týždeň fajn.-))
izabella929
abend, neviem, či tu u nás kúpiš tento druh a rozmer, ja ho mám z Maďarska...rozmery:33X22cm.
hubata
Aj u nás sa volal koláčik "deň a noc" ako píše @myalab. Hody, svadby a dožinky sa bez neho nezaobišli. Vďaka za pripomenutie.
marianne
@izka kolacik som vcera upiekla,chutovo je vynikajuci.Ale cesto som musela dat nachvilu stuhnut do chladnicky,lebo bolo primastne,ale potom sa s nim pracovalo uz dobre.Taktiez mnozstvo toho cesta je na mensi plech,tak som ho piekla na okruhlom plechu co mam na pizzu.Inak vyborny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia