Linguine s morskými plodmi

andys - fotkaandys, 12. marca 2013
Linguine s morskými plodmi
Foto: andys

Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
6 strúčikov
1 ks
2 lyžice
2 - 3 lyžice (pyré)
2 lyžice
2 dcl




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme cibuľu, nakrájanú na prúžky, pridáme zmes morských plodov, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, pridáme čerstvo mleté korenie a podlejeme vínom. Podusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme petržlenovú vňať, zahustíme pasírovanými paradajkami a necháme prevrieť.

    Linguine s morskými plodmi  - obrázok 1
  2. 2

    Talianske cestoviny linguine uvaríme v osolenej vode podľa toho, ako máme radi - ja varievam "al dente". Scedíme, ale nepreplachujeme.

    Linguine s morskými plodmi  - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny premiešame so zmesou morských plodov a ihneď podávame. A tešíme sa na leto ;) Dobrú chuť :)

    Linguine s morskými plodmi  - obrázok 3

Diskusia k receptu

elekra
Lákavé a chutne vyzerajúce. Jedlo pripomínajúce leto...
mesiar50
Z morskými plodmi nemám žiadne skúsenosti.Tvoje jedlo nie je náročné na prípravu páči sa mi.
Rád by som ho vyskúšal v budúcnosti .Za recept ďakujem.
afataga
vyborny recept, take mam rada, ja by som este kvapla trochu citronovej stavy
angast
k morským potvorám mám veľmi rád bazalkovo- cesnakové, alebo aj čili
linguine. Výborný a veľmi chutný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia