Linecké pečivo

Linecké z Rakúska (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept mi prišiel emailom a preto že ma zaujal, dnes som ho vyskúšala. Zaujali ma varené žĺtky. Takže večer som zamiesila a dnes popoludní piekla.

60
porcií
120 minút
príprava
12 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala na pracovnú dosku. Pridala som maslo, práškový cukor, štipku soli, prášok do pečiva, vanilku, celé vajcia a strúhané varené žĺtka.
  2. Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto. Už som nepoužila viac múky, s cestom sa dobre pracuje. Cesto má odpočívať v chladničke 2 hodiny. Ale nič sa nestane, ak tam bude i dlhšie.
  3. Z cesta som odoberala len malé kúsky, zbytok som nechala v chladničke. Rozvaľkala som ho na hrúbku 4 mm. Vykrojila rôzne formy. Najprv som si všetko cesto vykrojila a až potom som zapla rúru na 165 st. lebo treba dávať pozor na pečenie.
  4. Ukladala som na plech.
  5. Cesto sa pieklo 12 min. netreba nechať dlhšie. Takto vyzerá upečené.
  6. Vychladnuté som zlepila lekvárom a poprášila mletým vanilkovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť. Je výborné.