Linecké pečivo
Linecké z Rakúska (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept mi prišiel emailom a preto že ma zaujal, dnes som ho vyskúšala. Zaujali ma varené žĺtky. Takže večer som zamiesila a dnes popoludní piekla.
60 porcií |
120 minút príprava |
12 minút na 165 °C |
Postup
- Múku som preosiala na pracovnú dosku. Pridala som maslo, práškový cukor, štipku soli, prášok do pečiva, vanilku, celé vajcia a strúhané varené žĺtka.
- Všetko som spolu zmiesila a vypracovala cesto. Už som nepoužila viac múky, s cestom sa dobre pracuje. Cesto má odpočívať v chladničke 2 hodiny. Ale nič sa nestane, ak tam bude i dlhšie.
- Z cesta som odoberala len malé kúsky, zbytok som nechala v chladničke. Rozvaľkala som ho na hrúbku 4 mm. Vykrojila rôzne formy. Najprv som si všetko cesto vykrojila a až potom som zapla rúru na 165 st. lebo treba dávať pozor na pečenie.
- Ukladala som na plech.
- Cesto sa pieklo 12 min. netreba nechať dlhšie. Takto vyzerá upečené.
- Vychladnuté som zlepila lekvárom a poprášila mletým vanilkovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť. Je výborné.