Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké tortičky

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. apríla 2019
Linecké tortičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
6-8 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
100 g
Krém:
250 ml
250 g
1 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C dozlatista.

  2. 2

    Krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovou dužinou a mascarpone. Krém navrstíme na vychladnuté linecké kolieska a ozdobíme drobným ovocím. Kolieska s krémom môžeme poukladať aj na seba.

Diskusia k receptu