Linecké pečivo

Linecké pečivo
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 12. decembra 2010 20:45Ďalšie jeho recepty

Tradičné vianočné pečivo, ktoré pečieme odjakživa.

Suroviny

6
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvedené suroviny spolu riadne vymiešame a necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke.

2

Cesto rozvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190C.

3

Kolieska zlepíme džemom a môžme ich obaliť v práškovom cukre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 12. decembra 2010 o 22:57
    Podobné robievam, ale urobím len naozaj na Vianoce. Máš ich peknučké.


  • 3sandra3, 12. decembra 2010 o 23:06
    krásne vyzerajú a mnamkové :-)


  • marienka44, 13. decembra 2010 o 07:52
    @Iplusr aj mne sa paci recept, pomer 1:2:3 je zachovany.Este by som pridala stipku soli, alko do kazdeho peciva. Ukladam do KK.


  • tatranka, 13. decembra 2010 o 09:39
    Linecké koláčiky u nás by nemali chýbať na vianočnom stole.Máš ich veľmi pekné.Len mi tam chýba citrónová kôra pre krásnu vôňu.Ale to je vec každého receptu.


  • lusy13, 13. decembra 2010 o 14:47
    ak sa mozem spytat kedy mam zacat piect linecke pecivko ak ho chcem na vianoce a aby bolo akurat?


  • evanaaa, 13. decembra 2010 o 21:11
    Lusy, aj ja by som chcela vedieť, kedy to treba piecť, viem, už si sa raz pýtala, musíš sledovať, či ti niekto neodpovie, ja tiež, aby som to mohla robiť v predstihu.


  • jarunka, 14. decembra 2010 o 01:21
    Ja ho peciem v predstihu a naplnim 3-4 dni pred vianocami.


  • lusy13, 14. decembra 2010 o 19:01
    dakujem za radu


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 16:11
    Tak ako jarunka. Ja ho peciem 2-3 tyzdne pred Vianocami a plnim neskor.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist