Linecké pečivo

Linecké pečivo
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 12. decembra 2010 20:45Ďalšie jeho recepty

Tradičné vianočné pečivo, ktoré pečieme odjakživa.

Suroviny

6
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvedené suroviny spolu riadne vymiešame a necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke.

2

Cesto rozvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190C.

3

Kolieska zlepíme džemom a môžme ich obaliť v práškovom cukre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 12. decembra 2010 o 22:57
    Podobné robievam, ale urobím len naozaj na Vianoce. Máš ich peknučké.


  • 3sandra3, 12. decembra 2010 o 23:06
    krásne vyzerajú a mnamkové :-)


  • marienka44, 13. decembra 2010 o 07:52
    @Iplusr aj mne sa paci recept, pomer 1:2:3 je zachovany.Este by som pridala stipku soli, alko do kazdeho peciva. Ukladam do KK.


  • tatranka, 13. decembra 2010 o 09:39
    Linecké koláčiky u nás by nemali chýbať na vianočnom stole.Máš ich veľmi pekné.Len mi tam chýba citrónová kôra pre krásnu vôňu.Ale to je vec každého receptu.


  • lusy13, 13. decembra 2010 o 14:47
    ak sa mozem spytat kedy mam zacat piect linecke pecivko ak ho chcem na vianoce a aby bolo akurat?


  • evanaaa, 13. decembra 2010 o 21:11
    Lusy, aj ja by som chcela vedieť, kedy to treba piecť, viem, už si sa raz pýtala, musíš sledovať, či ti niekto neodpovie, ja tiež, aby som to mohla robiť v predstihu.


  • jarunka, 14. decembra 2010 o 01:21
    Ja ho peciem v predstihu a naplnim 3-4 dni pred vianocami.


  • lusy13, 14. decembra 2010 o 19:01
    dakujem za radu


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 16:11
    Tak ako jarunka. Ja ho peciem 2-3 tyzdne pred Vianocami a plnim neskor.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist