Linecké pečivo

Linecké pečivo
Foto: iplusr
iplusrIplusr, recept pridal: 12. decembra 2010 20:45Ďalšie jeho recepty

Tradičné vianočné pečivo, ktoré pečieme odjakživa.

Suroviny

6
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

Uvedené suroviny spolu riadne vymiešame a necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke.

Cesto rozvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190C.

Kolieska zlepíme džemom a môžme ich obaliť v práškovom cukre.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • dorisa, 12. decembra 2010 o 22:57
    Podobné robievam, ale urobím len naozaj na Vianoce. Máš ich peknučké.


  • 3sandra3, 12. decembra 2010 o 23:06
    krásne vyzerajú a mnamkové :-)


  • marienka44, 13. decembra 2010 o 07:52
    @Iplusr aj mne sa paci recept, pomer 1:2:3 je zachovany.Este by som pridala stipku soli, alko do kazdeho peciva. Ukladam do KK.


  • tatranka, 13. decembra 2010 o 09:39
    Linecké koláčiky u nás by nemali chýbať na vianočnom stole.Máš ich veľmi pekné.Len mi tam chýba citrónová kôra pre krásnu vôňu.Ale to je vec každého receptu.


  • lusy13, 13. decembra 2010 o 14:47
    ak sa mozem spytat kedy mam zacat piect linecke pecivko ak ho chcem na vianoce a aby bolo akurat?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • evanaaa, 13. decembra 2010 o 21:11
    Lusy, aj ja by som chcela vedieť, kedy to treba piecť, viem, už si sa raz pýtala, musíš sledovať, či ti niekto neodpovie, ja tiež, aby som to mohla robiť v predstihu.


  • jarunka, 14. decembra 2010 o 01:21
    Ja ho peciem v predstihu a naplnim 3-4 dni pred vianocami.


  • lusy13, 14. decembra 2010 o 19:01
    dakujem za radu


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 16:11
    Tak ako jarunka. Ja ho peciem 2-3 tyzdne pred Vianocami a plnim neskor.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist