Linecké košíčky pečené spolu s plnkou

haston - fotkahaston, 19. novembra 2010

Takéto košíčky pekávala moja mama - bez nich sa nemohli sviatky konať. Zvykla pekávať tak 10-12 druhov a aj keď nepiekla stále rovnaké druhy, Zobraziť celý popisTakéto košíčky pekávala moja mama - bez nich sa nemohli sviatky konať. Zvykla pekávať tak 10-12 druhov a aj keď nepiekla stále rovnaké druhy, tento jeden musel byť na každé sviatky.

30 ks
porcií

Suroviny

350 g
60 g
150 g
1 ks
3 ks
Plnka:
200 g
4 ks
100 g
1 ks
4 ks, (vyšľahaný sneh)
120 g
40 g
20 g
Poleva:
100g g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto (prvých 6 položiek) spracujeme na doske a potom cesto natenko vtláčame do košíčkových formičiek.. Potom formičky s cestom naplníme orechovou plnkou a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry.

  2. 2

    Zmiešame maslo, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, sneh, orechy, piškótové omrviny a múku - touto plnkou plníme košíčky tak, aby plnka nevyčnievala, pretože pri pečení sa dvihne, Po upečení a vychladnutí košíčky vyklopíme a polejeme polevou z roztopeného masla a čokolády na varenie. Môžeme ozdobiť polovičkami orechov.

  3. 3

    Z uvedeného množstva vyjde presne 30 klasických väčších košíčkov - akurát na plech.

Diskusia k receptu

veronika353
Zajímavý recept,ráda vyzkouším.Mám dost receptú na košíčky, ale tam se dává plnka až po upečení.
huck
Haston , na akej teplote a ako dlho pečieme tieto košičky ? Mmmm , fantazia ! :) vdaka!
sovka62
Dúfam, že som správne pochopila, že formičky netreba vymazávať. To by ma otravovalo, aj na medvedie labky mám recept, kde ich vymazať netreba. Recept som si uložila, ale už ich tam mám toľko, že by som mala začať piecť dnes a na Vianoce bude sto druhov koláčikov.
piczur
Podobný typ košíčkou mám, tento tiež veľmi rýchlo vyskúšam. Ukladám do kk. dík.
jeka
aj ja mám veľa receptov na košíčky,ale ani jeden ,ktorý sa pečie rovno s plnkou,dakujem za recept a vyskúšam ich.
haston
huck - ja to pečiem v plynovej rúre a dám to tak na polovicu medzi minimom a maximom. čas som nemeral, keď už mám pocit, že by to malo byť, jeden košíček vyklopím a rozkrojím. ak je plnka ešte lepkavá, dám to na pár minút do rúry dopiecť. možno by sa dalo aj pomocou špajle zistiť, či ešte lepí... sovka - netreba vymastiť formičky.
zitar
@haston , toto sa mi veľmi páči, jedným vrzom kompletné košíky. Určite na Vianoce budú.
helca103
takéto piekla moja stará mama ktora mala všetky recepty uložené v hlave.Umrela velmi nečakane ja som bola velmi mlada a tak som si nestihla všetky jej super recepty zapísat.Takže ukládam a dakujem.
aja1616
Veľmi sa mi páčia košíčky, ale keď ich napečiem, tak potom som lenivá ich plniť, ale tieto upečiem isto. Vďaka za recept.
ejta
super, lebo mne tie košíčky bez plnky vždy tak napučia, že sa mi tam potom žiadna nevojde :-)
pivonka
Haston, veľmi ma tvoje košíčky zaujali. Ja mám výborný recept od mamy, ale tieto ma zaujali - tak ako aj ostatné varecháčky - tým, že sa pečú spolu s plnkou. Jedno ma však brzdí - 200 g masla na 20 g múky + trochu piškótiek a orechy - nie je toho masla veľa?
haston
pivonka - a keď sa pečie orechová torta celkom bez múky... určite je to správny rozpis. Plnka musí byť vláčna, mäkká. kľudne môžeš urobiť.
remcula
@Haston já ti moc děkuji za ten recept!! Někde jsem ho viděla a moc mne zaujal, ale jak jsem tak ty různé časopisy skladovala, tak zrovna tady ten jsem nenašla. Děkuji, hned si to tisknu.
andys
Ahoj, prišla som sa pozrieť, ako som sľúbila pod mojím receptom. Ty máš trochu iné cesto - možno to bude tým, že ja používam našu domácu klasiku - s jedným celým vajíčkom a s jedným žĺtkom (bielok potom použijem v plnke). Skús tú plnku s rumom, uvidíš, že Ti bude chutiť. No a ak ich budeš piecť na sviatky, pridaj fotky ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia