Linecké kolieska

3sandra3 - fotka3sandra3, 17. novembra 2012

Niežeby som pridávala recept na linecké kolieska, každý ho zrejme pozná, ale ja som tento návod dostala od kamarátky a dnes som ich piekla. Zobraziť celý popisNiežeby som pridávala recept na linecké kolieska, každý ho zrejme pozná, ale ja som tento návod dostala od kamarátky a dnes som ich piekla. Cesto bolo úžasné, dobre sa s ním pracovalo. Takže ja si ho tu píšem viac-menej pre seba, ale vôbec sa neurazím, ak si aj vy podľa neho upečiete koláčiky :-)

Suroviny

250 g
450 g
120 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto vymiesime a dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.

  3. 3

    Uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút.

  4. 4

    Po vychladnutí natrieme džemom a zlepíme. Obalíme práškovým a vanilkovým cukrom. /Množstvo podľa ľubovôle, nie je uvedené v surovinách/.

Diskusia k receptu

monnikka
dobrý recept sa vždy hodí...tiež mám viac receptov na linecké, vyskúšam teraz tieto
anina6
super, ja tiež mám niekoľko receptov na linecké, a tvoj si tiež ukladám a upečiem.
3sandra3
ďakujem, dievčatá.... mama bude mať o týždeň životné jubileum, tak som dnes začala piecť suché koláčiky .
medulienka122
Máš pravdu, treba si urobiť trochu v predstihu, potom nebudeš mať fofry. Už si chýbala na vareche - trochu si sa odmlčala, či sa mi len zdá?:-))))
marienka44
@3sandra3 , kazdy ma svoj recept na linecke pecivo. Ale plati zasada, ze pomer surovin v lineckom ceste je 1:2:3. Aj recept od Dr. Oetkera /chodia mi novinky od neho pravidelne do nojej schranky, lebo som tam prihlasena/ ma dodrzany tento pomer. Teda 1 diel cukru :2 diely tuku a 3 diely muky. Recept v tomto pomere si mozes urobit napr. len podla jednej suroviny, ktoru mas k dispozicii a ostatne doratas podla uvedeneho vzorca. Ked vynasobim 120 g cukru v Tvojom recepte tromi, muky by malo byt len 360 g. Zltky pridavam ja tiez. Peknu nedelu prajem.
anan
Vdaka za receptik, cesto idem urobit hned a zajtra vykrajovat s mojou krasnou potvorkou :o) Mne je jedno, kde je aky pomer, hlavne je, ze sa s cestom dobre robi a vysledok je chutny :o) krasny predvianocny cas zienky!
anan
Kolaciky sa krasne vydarili, prave sa s Karolinkou chystame na dalsiu davku :o) Este raz vdaka za receptik...takych nikdy nie je dost!
3simi
Žienky a na akej teplote piect???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia