Linecké kolieska

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 22. decembra 2010
Linecké kolieska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
500 g
250 g
1 ks
25 g
300 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme spolu s cukrom, pridáme maslo, vajce a vanilkový cukor. Zamiešame a urobíme cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku štyri milimetre a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu, ktorý netreba mastiť, pri teplote asi 180 oC do zlata.

  3. 3

    Po vychladnutí dáme na polovicu pečiva džem, prilepíme horné diely, pocukrujeme.

Diskusia k receptu

dorisa
Stratila som si dobrý receot na linecké koláčiky, vyskúšam tento,ďakujem,ukladám do mojej KK.
marika1947
presne podľa takéhoto receptu som robila aj aj a linecké koláčiky sú výborné.
bozulka
Mám malý rozdiel v pomeroch,ale pridávam citr.kôru,bez tej by to nebolo ono-aspoň pre mňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia