Linecké koláče orechové

Linecké koláče orechové
Foto: schwartau
schwartauSchwartau, recept pridal: 11. februára 2011 15:57Ďalšie jeho recepty

Komerčný recept.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Všetko zmiešať a dobre vypracovať. Nechať uležať hodinu v chladničke. Potom vyvaľkať na cca 3 mm hrubé cesto a vykrajovať rôzne tvary.
Linecké koláče orechové - obrázok 1

Tvary premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 160° C. Pečieme do ružova 7 – 10 minút.

Po upečení a vychladnutí natierame dobrým džemom, napríklad Schwartau. .



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • hubata, 11. februára 2011 o 20:16
    Psst .... veď robíš reklamu džemu Schwartau....


  • marienka44, 12. februára 2011 o 10:14
    @Hubata ,ved je to firemný zákusok! Pred Vianocami som kupila v Kauflande sipkovy lekvar bez konzervacnych prisad, bez farbiacich látok, sladeny len ovocnym cukrom od fi Schneekoppe /menej kaloricky pre diabetikov/ a kedze som ho nespotrebovala cely, pouzila som ho druhykrat. No, ale uz bol pokazeny. Vyhodila som ho. Najlepsie na zlepovanie sú domáce dzemy.


  • orchidea, 12. februára 2011 o 15:02
    Toto sú najvďačnejšie koláčiky, ktoré robím počas roka asi najčastejšie. Na Vianoce určite nesmú chýbať.


  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:25
    ... veľmi pekné ruky, čo ich robia...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:26
    ... sú ženské, či mužské... ?


  • jaroslava31, 13. februára 2011 o 17:43
    Marienka, kúp si šípkový džem v Bille z RISA. Je to Slovenský výrobok a určite neoľutuješ. Je lacnejší a všimni si ten 70 % podiel ovocia. Je bez konzervačných látok a bez farbív


  • betul, 17. decembra 2011 o 14:40
    Práve idem robiť chutné koláčiky,vykrajované linecké,orechové,medvedie labky...atď dúfam,že sa podaria..



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist