Linecké koláče orechové

Linecké koláče orechové
Foto: schwartau
schwartauSchwartau, recept pridal: 11. februára 2011 15:57Ďalšie jeho recepty

Komerčný recept.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešať a dobre vypracovať. Nechať uležať hodinu v chladničke. Potom vyvaľkať na cca 3 mm hrubé cesto a vykrajovať rôzne tvary.
Linecké koláče orechové - obrázok 1

2

Tvary premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 160° C. Pečieme do ružova 7 – 10 minút.

3

Po upečení a vychladnutí natierame dobrým džemom, napríklad Schwartau. .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 11. februára 2011 o 20:16
    Psst .... veď robíš reklamu džemu Schwartau....


  • marienka44, 12. februára 2011 o 10:14
    @Hubata ,ved je to firemný zákusok! Pred Vianocami som kupila v Kauflande sipkovy lekvar bez konzervacnych prisad, bez farbiacich látok, sladeny len ovocnym cukrom od fi Schneekoppe /menej kaloricky pre diabetikov/ a kedze som ho nespotrebovala cely, pouzila som ho druhykrat. No, ale uz bol pokazeny. Vyhodila som ho. Najlepsie na zlepovanie sú domáce dzemy.


  • orchidea, 12. februára 2011 o 15:02
    Toto sú najvďačnejšie koláčiky, ktoré robím počas roka asi najčastejšie. Na Vianoce určite nesmú chýbať.


  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:25
    ... veľmi pekné ruky, čo ich robia...


  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:26
    ... sú ženské, či mužské... ?


  • jaroslava31, 13. februára 2011 o 17:43
    Marienka, kúp si šípkový džem v Bille z RISA. Je to Slovenský výrobok a určite neoľutuješ. Je lacnejší a všimni si ten 70 % podiel ovocia. Je bez konzervačných látok a bez farbív


  • betul, 17. decembra 2011 o 14:40
    Práve idem robiť chutné koláčiky,vykrajované linecké,orechové,medvedie labky...atď dúfam,že sa podaria..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist