Linecké koláče orechové

Linecké koláče orechové
Foto: schwartau
schwartauSchwartau, recept pridal: 11. februára 2011 15:57Ďalšie jeho recepty

Komerčný recept.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešať a dobre vypracovať. Nechať uležať hodinu v chladničke. Potom vyvaľkať na cca 3 mm hrubé cesto a vykrajovať rôzne tvary.
Linecké koláče orechové - obrázok 1

2

Tvary premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 160° C. Pečieme do ružova 7 – 10 minút.

3

Po upečení a vychladnutí natierame dobrým džemom, napríklad Schwartau. .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 11. februára 2011 o 20:16
    Psst .... veď robíš reklamu džemu Schwartau....


  • marienka44, 12. februára 2011 o 10:14
    @Hubata ,ved je to firemný zákusok! Pred Vianocami som kupila v Kauflande sipkovy lekvar bez konzervacnych prisad, bez farbiacich látok, sladeny len ovocnym cukrom od fi Schneekoppe /menej kaloricky pre diabetikov/ a kedze som ho nespotrebovala cely, pouzila som ho druhykrat. No, ale uz bol pokazeny. Vyhodila som ho. Najlepsie na zlepovanie sú domáce dzemy.


  • orchidea, 12. februára 2011 o 15:02
    Toto sú najvďačnejšie koláčiky, ktoré robím počas roka asi najčastejšie. Na Vianoce určite nesmú chýbať.


  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:25
    ... veľmi pekné ruky, čo ich robia...


  • zinnajdha, 13. februára 2011 o 10:26
    ... sú ženské, či mužské... ?


  • jaroslava31, 13. februára 2011 o 17:43
    Marienka, kúp si šípkový džem v Bille z RISA. Je to Slovenský výrobok a určite neoľutuješ. Je lacnejší a všimni si ten 70 % podiel ovocia. Je bez konzervačných látok a bez farbív


  • betul, 17. decembra 2011 o 14:40
    Práve idem robiť chutné koláčiky,vykrajované linecké,orechové,medvedie labky...atď dúfam,že sa podaria..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist