Linecké rezy
Linecké cesto so snehom a orechmi (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Koláč som piekla v hlbokom plechu s rozmermi 25 x 36 cm.
Postup
- Do misky si osejeme 300 g hladkej a 300 g polohrubej múky, štipku soli, 250 g práškového cukru a 1 kl sódy bikarbóny. Premiešame, pridáme 2 žĺtky, šťavu z jedného citróna alebo 1 PL jablčného octu. Maslo nakrájame na menšie kúsky. Vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
- Bielu časť cesta vyvaľkáme na vymastený hlboký plech. Alebo sa použije papier na pečenie.
- Biele cesto natrieme pikantným džemom. Ja som dala džem z čiernych a červených ríbezlí. Dala som celú 3 dcl fľašu.
- Do zvyšného cesta vmiesime 2 PL kakaa. Vyvaľkáme ho a uložíme na biele cesto natreté džemom.
- Z dvoch bielkov a štipky soli vymiešame sneh s 2 PL cukru. Ja som dala aj pár kvapiek octu.
- Sneh natrieme na kakaové cesto. Vrch posypeme sekanými vlašskými orechmi.
- Rúru vyhrejeme na 175 °C. Koláč pečieme 25 - 30 minút.
- A už môžeme koláčik ochutnať.