Linecké rezy

Linecké cesto so snehom a orechmi (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Koláč som piekla v hlbokom plechu s rozmermi 25 x 36 cm.

25 - 30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Do misky si osejeme 300 g hladkej a 300 g polohrubej múky, štipku soli, 250 g práškového cukru a 1 kl sódy bikarbóny. Premiešame, pridáme 2 žĺtky, šťavu z jedného citróna alebo 1 PL jablčného octu. Maslo nakrájame na menšie kúsky. Vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
  2. Bielu časť cesta vyvaľkáme na vymastený hlboký plech. Alebo sa použije papier na pečenie.
  3. Biele cesto natrieme pikantným džemom. Ja som dala džem z čiernych a červených ríbezlí. Dala som celú 3 dcl fľašu.
  4. Do zvyšného cesta vmiesime 2 PL kakaa. Vyvaľkáme ho a uložíme na biele cesto natreté džemom.
  5. Z dvoch bielkov a štipky soli vymiešame sneh s 2 PL cukru. Ja som dala aj pár kvapiek octu.
  6. Sneh natrieme na kakaové cesto. Vrch posypeme sekanými vlašskými orechmi.
  7. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Koláč pečieme 25 - 30 minút.
  8. A už môžeme koláčik ochutnať.