Limetkovo-čokoládová nepečená torta

mandarin999 - fotkamandarin999, 12. apríla 2016

Oriešková vrstva, kokosová vrstva, čokoládová vrstva a limetková vrstva - pre mnohých nespojiteľná a zvláštna kombinácia chutí, no v skutočnosti sa tieto chute skvele Zobraziť celý popisOriešková vrstva, kokosová vrstva, čokoládová vrstva a limetková vrstva - pre mnohých nespojiteľná a zvláštna kombinácia chutí, no v skutočnosti sa tieto chute skvele dopĺňajú, prepájajú a pokiaľ máte radi oriešky, čokoládu, kokos a limetku, toto spojenie ulahodí i Vám. Limetkový krém dodá celej torte osvieženie, jemnosť a príjemne letný nádych. Tradičné chute čokolády, orieškov a kokosu tvoria príjemne sladký základ, ktorý dokáže očariť.

Suroviny

Oriešková vrstva:
2 bal. (alebo iné)
12 PL mleté
180 g
3 PL
Kokosová vrstva:
2 hrnčeky strúhaný
3 PL
100 g
Čokoládový krém:
100 g kvslitná
2 PL
podľa chuti
300 g
250 ml
1 PL
Limetkový krém:
300 g
250 ml
3 ks na šťavu
podľa chuti
Ostatné:
Na ozdobu:
 strúhaná kvalitná




Postup

  1. 1

    Zo sušienok vytvoríme múčku, buď pomocou mixéra alebo ich rozdrvíme v pevnom vrecku pomocou valčeka. Pridáme oriešky, med. Časť masla si rozpustíme, aby sa nám lepšie vypracovala hmota. Zvyšok môžeme primiešať v pevnej forme. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú utlačíme na dno tortovej formy klasického priemeru okolo 24 cm. Dáme do chladničky cca na 15 minút.

  2. 2

    Pripravíme si kokosovú vrstvu. Očistený kokos si nastrúhame na jemno, pridáme k nemu med a rozpustené maslo. Vytvoríme znova prepracovanú, hladkú hmotu a utlačíme ju do tortovej formy na orieškovú vrstvu.

  3. 3

    Šľahačku si vyšľaháme do tuha, zmiešame ju s mascarpone a cukrom podľa chuti. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s pridaním kokosového oleja a kakaa. Čokoládu pomaly primiešavame do krému, prípadne pridáme cukor a vylejeme do tortovej formy. Dáme stuhnúť cca na 30 - 40 minút.

  4. 4

    Poslednú vrstvu si pripravíme podobne a jednoducho - spojením vyšľahanej šľahačky s mascarpone, cukrom a tentokrát s pridaním limetkovej šťavy. Vylejeme na čokoládovú vrstvu a dáme stuhnúť. Najlepšie bude na 24h. Tým, že som nepoužila želatínu a chcela som, aby krém bol nadýchaný a jemný, je potrebné ju nechať dlhšie v chlade.

Diskusia k receptu

haji
Tento moučník nejen dobře vypadá, jistě je i velmi chutný. Jsi šikulka!!
dzejsik
To musí byť dobrota! :) Ukladám, ak aj nespravím celú tortu, tie krémy so sezónnym ovocím si viem živo predstaviť v pohárikoch. ;) 5*
1x haji
3sandra3
Zdieľam rovnaký názor ako ostatní. Naozaj pekný zákusok, a musí byť veľmi príjemný na chuťové poháriky.
janara
vyzerá chutne, zdravšia varianta sladkostí, bez múky, bez pečenia...samé plusy, ukladám
denyany
Zaujalo ma prv foto, potom aj celý recept. Mám rada všetko zo všetkým :-) , takže ok.
cyrinise
vyzera to uzasne!! Uz sa tesim az vyskusam. Zboznujem kokos :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia